| rordiesel a întrebat:

Am luat permisul acum pe 23.01. 2013 si as dori sa conduc masina bunicului meu,se ea in considerare daca fac niste copi de pe actele masini adica(TALON, CIV, ASIGURARE)? Am voie legal? Sau ce alta varianta ar exista legala? In afara de a le avea pe cele originale la mine. Si e nevoie cand conduc masina bunicului sau oricare alta trebuie sa fac vreun act cu persoana detinatoare a autovehiculului? Va multumesc! happy

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Ai nevoie numai de actele originale --- numai daca bunicul doreste sa-ti impuna anumite conditii legate de folosinta masinii atunci se incheie, la notar, un un contract de comodat. Daca nu doreste, nu are rost sa umflii buzunarul notarului( cu aprox. 200lei) pentru serviciul de incheiere a unui asemenea contract--- politia rutiera nu il cere, in schimb, actele in original, da!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti conduce daca bunicul ti-o incredinteaza si ai actele originale la tine. Este totusi bine sa incheiati un contract de comodat (imprumut gratuit de folosinta).

| AvM94 a răspuns:

Tu nu esti sanatos frate. Actele originale. Actele pe care trebuie sa le ai la tine obligatorii : Asigurare, Talon, Rovinieta, permisul si buletinul astea iti trebuiesc cand te urci la o masina.

| bilopart a răspuns:

Faci un act de comodat (procura) la un birou notarial!