Du-te la firma la care ai lucrat si solicita adeverinta.
In orice caz, la plecare, trebuia sa-ti faci lichidarea de la firma, atunci ai fi aflat daca ai fost concediata disciplinar ori ti-au acceptat demisia, fara a solicita sa lucrezi perioada de preaviz. Poti afla si acum, soliciti actul de incheiere a contractului individual de munca ori te poti interesa si la ITM, desfacerea trebuie sa fie comunicata si la Revisal.
Imediat ce am plecat m-am angajat în altă parte, bănuiesc că le apărea acolo dacă aveam ceva abateri si nu ma angajau, nu?
Nu conteaza ce spui tu. Trebuia sa iti faci lichidarea la zi de unde ai plecat. Mare greseala ai facut.
Am adeverința cum ca nu mi-a fost plătită asigurarea timp de 3 luni de zile de la semnarea contractului. Nu e sueficient în caz de ceva?
Angajatorul este obligat de lege să-ţi elibereze o serie de acte în caz de demisie, însă numai dacă le soliciţi – documente necesare pentru atestarea activităţii desfăşurate de către salariat, durata activităţii, salariul, cât şi vechimea în muncă, în meserie sau specialitate, potrivit articolului 34, alineatul 5 din Codul muncii.
Nu le apare nimic si obtin informatii despre tine doar daca iti cer recomandare de la vechiul loc de munca.
Eu, pe vremea, când lucram in fabrică, primeam la fiecare 3 luni, hârtie, exact ca in cartea de muncă, să ne arate că au plătit asigurările, hârtie pe care puteai să o depui mai târziu la pensie. Fabrica era nemtzeasca! Asta, cu hârtia, se intamplaá din lipsă de Cărti de Munca! Cel mai probabil, ca, sef-ul, nu ti-a făcut nimic oficial, doar te-a pus să semnezi, si nu a mai ajuns la Fortele de Muncă. Doar acolo poti verifica, dacă a depus, abateri, etc.