"acum 52 minute | magda00 a întrebat:
Bună! Am mai pus această întrebare,însă de data aceasta voi da toate detaliile. Eu am venit din străinătate acum câteva luni. Am decis să mă stabilesc în țară,iar un bărbat a zis că mă ajută,până mă angajez,cu niște sume de bani. Bani care nu au fost dați cu împrumut,bărbatul ajutând mai multe persoane în trecut. El mă ruga să vin să iau banii,iar eu mergeam știind că nu vrea să îi înapoiez. Însă,acum o lună,bărbatul a suferit un atac cerebral, intrând în comă. Fiica lui i-a intrat în telefon și i-a citit conversațiile. Mi-a scris că mă va da în judecată pentru acei bani și că eu sunt de vină pentru atacul cerebral al tatălui ei. Aceasta a făcut poze doar la mesajele în care eu îl întrebam pe bărbat când pot lua banii, nu și la cele în care el mă ruga să mi-i ofere. M-a amenințat cu bătaia în câteva mesaje, iar după a zis că uncheșul ei este avocat și a sfătuit-o să nu-mi scrie până la proces, iar de atunci nu am mai auzit de ea. Mă poate da în judecată? Țin să menționez faptul că nu am semnat nimic pentru acei bani, nu au fost dați cu împrumut și că bărbatul a făcut rost de ei vânzând benzină și motorină la ⚫️."
Nimeni nu ofera bani pe gratis, fara sa-i dai inapoi sau sa faci anumite servicii pentru el, sau poate l-ai santajat cu ceva si omul a fost nevoit sa-ti dea (mai ales daca l-ai santajat ca-l dai in gat la Politie ca vinde benzina si motorina la negru, asa cum ai mentionat aici).
Fiica lui te poate actiona in judecata si pe buna dreptate iti poate cere banii inapoi, iar tu daca esti un om cinstit si serios ii vei inapoia pe toti, asa cum este corect.
In Australia, da. Acolo nu te ajuta nimeni. Dar aici oamenii dau bani ca sa ajute, eu am dat chiar ieri. De unde stii tu ca l-a santajat, ai fost de fata? Ce usor e sa acuzam aiurea de la mii de km distanta!
Nu cred ca poate proba nimic impotriva ta. Vrea doar sa te intimideze, ca sa castige niste bani. Nici macar nu se poate retine ca ai pagubit-o pe ea, banii ti i-a dat tatal ei, care putea dispune de bunurile lui.
Din ceea ce a scris chiar ea, ca a trimsi mesaje sa intrebe de unde sa ridice banii, deci era direct interesat, nu odata ci d emai multe ori si sume mari.
hai sa fim seriosi ca nu-ti da nimeni bani pe gratis, mai ales cand sunt oamnei necunsocuti, dar omul ala avea o afacere ilegala de care aceasta persoan stia si l-a santajat in nenumarate randuri, cu sume mari de bani.
Ce usor este sa fii naiv si sa nu intelegi situatia... chiar si la mult mai putini km.
Ma rog, ramane problema femeii sa si-o rezolve, dar daca este om cinstit, ar trebui sa inapoieze toti banii primiti.
Binefacerea este binefacere. Dacă în mesaje nu se specifică intenția de a i se înapoia banii, atunci este binefacere.
De asemenea, dacă el nu a fost bolnav, adică să nu fie în toate capacitățile mintale, atunci este binefacere.
Este un bărbat în toată firea, iar eu nu puteam demonstra că el vinde anumite lucruri sau alte chestii. Puteam să obțin bani lucrând, exact ca până acum, nu sa l amenint.
Infracțiune nu e, deci Politia nu se baga. Ramane să te dea in judecată in drept civil, unde un proces poate dura chiar opt ani.
Depune plangere impotriva fiicei barbatului.
Nu ai nici o obligatie in fata ei, nici nu esti datoare cu acei bani, din moment ce au fost sub forma de cadou.
In schimb, ia comite infractiuni prin acele mesaje de amenintare. Mergi la politie din timp, nu astepta sa te ia la bataie.
Si nu scrie in declaratii nimic de activitatea ilegala a barbatului, pentru ca risti sa ajungi complice.
Fiica persoanei binevoitoare poate sa te dea in judecata, dar va pierde in lipsa unui act de imprumut sub forma originala, in care sa fie indicata suma datorata, termenul de restituire, data acordarii, precum si semnatura ta de accept, autentica.
In lipsa celor de mai sus, pozitia ta trebuie sa fie ca ai primit ajutor financiar sub forma de donatie.
Din punct de vedere legal, poti sa stai linistita ca nu are ce sa iti faca. Nu exista nici un act, tu ai primit banii sub forma de donatie deci caz inchis. P.S: Vezi sa nu zici nimic de modul in care a facut omul rost de bani, asta nu e treaba ta iar daca stii, o stii pentru tine. Altfel ajungi complice in fata legii daca marturisesti. Tu mesajele cu acel om le mai ai? Gen toate mesajele, ca nu ar strica in caz de ceva proces sa demonstrezi ca dementa aia a scos discutia din context.
Dar nu este vorba de demonstrat ceva, ci de santajat, ca altfel nu aruncai tu munca daca nu stiai ca vei avea venit mare tot timpul, de a acel om. Chiar tu singura ai spus ca ai primit MULTI bani, de mai multe ori.