| mary1990 a întrebat:

Bună! Am o întrebare. Am avut un prieten care imi oferise cadou un telefon si niste bani (din nou specific cadou, nu i-am cerut eu, fara imprumuri sau etc.) si cand a aflat ca eu imi facusem iubit si etc, acum vrea totul inapoi(specific ca eu nu am fost in relatie cu el, nu stiu ce a crezut el dar noi eram doar prieteni).
Acum intrebarea mea este, daca nu ii inapoiez chestiile si etc pot sa fiu trasa la raspundere? Intreb pentru ca nu stiu ce sa fac.
Multumesc mult

11 răspunsuri:
| Blackrose18 a răspuns:

NU poti pati nimic, atata timp cat tu nu ai cerut, e fix problema lui ca a vrut sa iti ofere acele cadouri.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu, el ti le-a dat cadou in speranta ca va fi ceva intre voi, cum tu nu i ai cerut nimic si nu i ai dat sperante ca voi doi a ti putea fi un cuplu acum daca el vrea inapoi cadourile pe care el ti le-a dat ca asa a simtit, este un măgar daca ti le cere inapoi, ce ti a dat cadou cadou ramane, gata, sunt a le tale cît traiesti tu.

Bula
| Bula a răspuns:

Donatiile (si cadourile, in special cele valoroase) se pot cere inapoi, daca conditiile nu sunt respectate.

| Celcestietot a răspuns:

Pare ceva incomplet. In fine, poti fi trasa la raspundere.

| nevermatch a răspuns:

Bună, care a fost valoarea cadourilor primite?
În principiu nu va trebui să înapoiezi nimic.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu esti obligata sa inapoiezi cadourile primite, daca nu tu ai cerut sa-ti fie facute si n-ai de ce sa fii trasa la raspundere.
Eventual te poate da in judecata, pe cale civila, solicitand restituirea, ar putea motiva ca au fost doar imprumuturi de folosinta, dar ar trebui sa si dovedeasca aceasta.

| Mopmop a răspuns:

Eu zic sa i le dai inapoi.
Un jeg de om care crede ca prin "cadouri" are si el parte de niste actiune, asta ca sa fiu cat de cat elegant.
Apoi rupe orice legatura cu el pe absolut orice linie posibila.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți fi trasă la răspundere în nici un fel.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă știai că nu simți nimic pentru el, că nu aveai de gând să dai nicio șansă relației de prietenie să avanseze, de ce le-ai primit? Nu trebuia să primești. Unii băieți, poate că așa sunt ei, mai timizi, mai introvertiti, arată prin fapte că te plac, nu prin vorbe. Din bun simț, returnează-i-le. Ori, dă-i contravaloarea telefonului in lei, dacă te-ai atașat de el. Te simți rănită că ți le-a cerut, dar gândește-te cât de rănit a fost el, ori ce a simțit in momentul in care a aflat că ai pe altcineva. Majoritatea băieților când dau cadouri consistente, au niște așteptări (ori visează la inima ta, ori la trupul tău- aici, depinde de om).

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Una zic eu, alta gândești tu.
Fiecare cu IQ-ul său.

| AVAAVA a răspuns:

Sigur ca da.
Ceva nu se leagă.
In ce calitate ai acceptat acele cadouri?
In momentul în care le-ai primit, nu ți-ai pus problema care este interesul prietenului? Nu face nimeni cadouri scumpe gratuite.
O fata ar trebui sa refuze anumite cadouri de la bărbați pe care nu ii cunoște foarte bine. Florile de anumite ocazii sunt acceptate, restul este can can.