| MelinteDelia a întrebat:

Bună!
Am o intrebare. Eu și prietenul meu ne am mutat acum 3 luni jumătate într-un apartament cu chirie. Cand ne am mutat i-am dat chiria pe luna in curs plus garanția cat este chiria. Când ne am mutat am semnat un contract dar la semnarea acestuia nu ne-a spus ca apartamentul are probleme cu mucegaiul. La ceva timp de la mutare am constatat mucegaiul care era foarte avansat în două camere. Am anunțat proprietarul acesta a susținut ca nu a avut niciodată probleme cu mucegaiul, dar mucegaiul era foarte extins și mult. L-am anunțat peste câteva zile a venit cu un spray pentru a curăța mucegai, la curățare l-am ajutat și eu. Dar după a apărut înapoi iar acesta nu a mai venit să rezolve problema. I-am rugat să ia un dezumificator pe care l-a achiziționat după o lună, dar mucegaiul tot era. I-am scris iar acesta ne lua la mișto și răspundea la mișto cu emojiuri și așa mai departe. Apoi am constatat ca la factura de la apă el a trecut mai mulți metri cubi și nici nu plătește l‐a asociația chiar dacă noi îi trimiteam banii mereu pentru factura i-am spus a spus ca o să vorbească la asociație dar nu a făcut o iar acum avem restanțe la facturi chiar dacă noi i-am dat mereu cat a trebuit ( specific ca el este trecut pe factură la asociație ) în cazul acesta văzând ca pe acesta nu-l interesează și nici nu rezolva problema chiar și după atâta timp decât îi spunem, ne poate da în judecată dacă plecăm și nu-i plătim facturile?
Am mai avut o problemă când ne mă mutat am făcut o pe data de 4 noiembrie, dar când am semnat contractul am stabilit ca ziua de 17 ale lunii va fi data de plată a chiriei. El la începutul lunii ianuarie ne-a cerut 550 ca pretext ca el a rămas cu 11 zile neplătite în luna decembrie.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Scapati urgent de apartamnetul ala si mutati-va, fiindca sporii de mucegai sunt deja in plamanii vostri ci daca acum nu faceti ecva sa plecati de acolo, veti ajunge in spital, bolnavi grav de plamani.

Puteti avretiza propietarul sa incheiati contractul de comun acord in urma conditiilor periculoase care va afectaeza santatatea.
Chemati eventual pe cineva de la Sanepid sa faca inspectia ca sa aveti un document legal la mana, sa nu va treziti ca va opreste garantia sau va pune sa renovati casa.

Urgent va mai sfatuiesc sa va faceti analize amandoi la plamani.
Nu, din pacate nu este de glumit cu mucegaiul fiindca duce la boli grave si uneori decesul.

Ince ceva: pe viitor, sub nici o forma nu inchiriati nimic daca nu inspectati casa aia inainte sa semnati contractul, asigurandu-va ca nu exista mucegai, ca nu sunt tevi sparte, ca nu sunt datorii la apa si intretinere, ca nu este mizeri ep scara sau vecini care urla sau asculta muzica la refuz, sau ceva care v-ar deranja sau v-ar face probleme.