| MelinteDelia a întrebat:

Bună!
Am o intrebare. Eu și prietenul meu ne-am mutat acum 3 luni jumătate într-un apartament cu chirie. Cand ne-am mutat i-am dat chiria pe luna in curs plus garanția cat este chiria. Când ne-am mutat am semnat un contract dar la semnarea acestuia nu ne-a spus ca apartamentul are probleme cu mucegaiul. La ceva timp de la mutare am constatat mucegaiul care era foarte avansat în două camere. Am anunțat proprietarul, acesta a susținut ca nu a avut niciodată probleme cu mucegaiul, dar mucegaiul era foarte extins și mult. L-am anunțat, peste câteva zile a venit cu un spray pentru a curăța mucegai, la curățare l-am ajutat și eu. Dar după a apărut înapoi iar acesta nu a mai venit să rezolve problema. I-am rugat să ia un dezumificator pe care l-a achiziționat după o lună, dar mucegaiul tot era. I-am scris iar acesta ne lua la mișto și răspundea la mișto cu emojiuri și așa mai departe. Apoi am constatat ca la factura de la apă el a trecut mai mulți metri cubi și nici nu plătește la asociația chiar dacă noi îi trimiteam banii mereu pentru factura, i-am spus a spus ca o să vorbească la asociație dar nu a făcut-o iar acum avem restanțe la facturi chiar dacă noi i-am dat mereu cat a trebuit (specific ca el este trecut pe factură la asociație) în cazul acesta văzând ca pe acesta nu-l interesează și nici nu rezolva problema chiar și după atâta timp decât îi spunem, ne poate da în judecată dacă plecăm și nu-i plătim facturile?
Am mai avut o problemă când ne-am mutat am făcut-o pe data de 4 noiembrie, dar când am semnat contractul am stabilit ca ziua de 17 ale lunii va fi data de plată a chiriei. El la începutul lunii ianuarie ne-a cerut 550 ca pretext ca el a rămas cu 11 zile neplătite în luna decembrie.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, va poate da in judecata dar asta nu inseamna ca ar si castiga procesul, daca voi dovediti cele expuse aici.

Răspuns utilizator avertizat
| eliancodrut a răspuns:

Asigurati-va ca aveti doi martori care sa stie conditiile din apartament si puteti pleca.
Cat priveste cheltuielile comune: apa, gaz si care or mai fi, depinde ce scrie in contract: cine le plateste. Aici s-ar putea sa aveti ceva necazuri.
Sa va fie de invatatura: orice plata se consemneaza sub semnatura celui care o primeste.