| Ionuț522 a întrebat:

Bună!

Am o întrebare! Exista vrea lege care sancționează companiile de transport persoane( sau mai degraba pe sofer) care nu respecta ora de plecare a autobuzului? Sunt de la sat iar ca să ajung la oraș am vrut sa iau autobuzul de dimineață. Ora de plecare a autobuzului era ora 05:50 iar șoferul a plecat mai repede cu 5 minute. Am ajuns în stație iar văzând ca autobuzul a plecat, am sunat la companie, iar cei de acolo l au sunat pe șofer și s-a întors înapoi era deja ajuns la un alt sat peste 7 km. Șoferul era nervos și mi-a spus ca să vin la 5 42 ca atunci pleca dar ora oficiala e 5 50 doar ca el plecă mai repede pentru ca sunt niște pasagere care îi dau câte ceva ca să plece mai repede.
I am spus ca eu o sa vin la ora stabilita oficial. Acum vreau ca săptămâna viitoare intr o zi sa merg iar ca să vad dacă iar pleca. Dacă e pot suna la politie? Exista o lege care sancționează nerespectarea programului?
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nerespectarea programului poate fi sanctionata disciplinar de catre angajator.

2 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Poate esti tu de la sat, dar ai un aport extrem de nesimtire si aduci probleme acelui angajat pentru cele 5 minute ale tale.

Exista o lege nescrisa care spune sa te prezinti mai devreme atunci cand iei un mijloc de transport indiferent ca poarta denumirea de vapor, tren, autobuz sau avion.
Ceilalti vad ca se intrec in sfaturi idioate pentru cele 5 minute!
Nu mai bine te prezentai tu cu 10 minute inainte de acea ora decat sa vii la fix?
Inainte sa devenim legisti fixisti eu zic sa fim oameni, asta le lipseste multora!
Tara asta o arde pe comedie la toate structurile, iar noi ne transformam in justitiari exact cu cine nu trebuie, cu bietul sofer care a plecat cu 5 minute mai devreme... halal, monșer, cum ar spune Marin Preda!

| Lioana a răspuns:

Lege nu exista care sa sanctioneze asta. Exista doar regulament intern pentru a carui nerespectare angajatul poate fi sanctionat de angajator.