| Dragotaelena a întrebat:

Bună, am o întrebare, marți, pe 26 săptămâna asta trebuie să mă prezint la judecătorie din cauză că părinții mei au băgat divorț si trebuie să mă prezint ca să aleg unde vreau să rămân.
Ai mei au plecat înapoi în afară imediat după ce s-au prezentat ei.
Mi-au zis doar când trebuie să mă prezint eu și atât impreună cu unchiul meu care este martor.
Este ceva ce ar trebui să știu înainte să merg? Sfat ceva?
Nu am mai fost în viața mea într-o sală de judecată si nu am idee ce și cum.
Bineînțeles, o să fiu politicoasă, o să stau cuminte și o să merg îmbrăcată decent.
Dar pe lângă asta, este ceva ce ar trebui să știu anume?
Nu vreau să merg acolo și să mă comport ca și cum aș fi după altă planetă.
Sper să îmi răspundă cineva la asta până marți

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu trebuie sa stii prea multe. Va prezentati la instanta la ora 9 dimineata (cam toate instantele atunci se deschid) si asteptati sa va vina randul. Cand iti vine randul te ridici in picioare site adresezi cu "onorata instanta" si raspunzi direct la intrebare fara sa bati campii. Spui: vreau cu mama sau cu tata si gata. Daca te intreaba de ce spui ca acel parinte ti se pare mai Ok sau ca din pacate nu poti face altceva decat sa alegi dar tu tii la amandoi. Alegi varianta care ti se pare mai aproape de realitate. In rest liniste si sa inchizi telefonul sa nu sune. Poti sa verifici si daca unchiul tau l-a inchis. N-ai voie sa faci poze si nici sa inregistrezi. Daca este cu cutii lasi telefonul acolo si-ti iei cheia. N-ai voie cu obiecte contondente, arme de autoaparare (sa nu mai vorbim de arme periculoase) bauturi alcoolice si produse usor inflamabile. La intrare veti fi controlati si treceti printr-o poarta filtru daca sunteti intr-un oras mai mare. Atentie! Ce spui poate fi folosit impotriva unuia sau altuia dintre parinti.

| Dragotaelena explică (pentru Salontanul):

Mulțumesc frumos pentru răspuns

| Salontanul a răspuns (pentru Dragotaelena):

Multumesc si eu pentru apreciere!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Judecatorul te va intreba cu cine vrei sa stai, cu mama sau cu tatal tau. Poti alege pe oricare si sa alegi unde iti va fi cel mai bine, atat material, cat si sentimental. De regula judecatorul tine seama de preferinta minorului si stabileste domiciliul la parintele care este ales de minor si obliga pe celalalt parinte la intretinere (pensie alimentara).
Custodia va fi comuna, parintele la care nu vei sta te va putea vizita, de asemenea iti vei putea petrece un timp si cu el, in weekend sau vacante.
Cauta sa fii calma si sa raspunzi fara sovaiala.