Nu exista o lege ca atare. Regulamentul fiecarei universitati difera. Daca in regulamentul universitatii tale este prevazut ca absentele la seminar se recupereaza inainte de a primi permisiunea de sustinere a examenului, asa trebuie sa faci.
Inteleg ca muncesti, dar facultatea este ceva facultativ: o faci daca vrei si daca poti. Daca nu poti sa respecti prezentele obligatorii, nu faci facultatea respectiva. Asta este. Si eu as face acum o a doua facultate, dar nu am timp din cauza locului meu de munca. Asta nu inseamna ca o sa am pretentia sa fac facultatea fara sa ma duc acolo, doar fiindca muncesc in alta parte. Daca ar fi asa, as alege o facultate cu cursuri la distanta sau cu frecventa redusa. Cursrurile la zi sunt pentru persoane care chiar le frecventeaza.
Multumesc de raspuns! Cred ca atata lucru stiam si eu, ca facultatea este facultativa! Sincer, eu intrebam daca imi poate spune cineva cum sa rezolv, nu sa mi spuna ceea ce stiu!
Chestia asta cu prezenta la seminarii e de cand lumea! Nu multa lume frecventeaza facultatea dar spre deosebire de altii eu imi fac temele!
As vrea totusi sa mi se dea sansa sa merg la restanta, daca e sa l pic, asta e!
Sansa sa mergi la restanta este sa-ti refaci seminariile. Ti-am spus ca este facultativa findca am avut impresia, din tonul tau, ca ai avea ideea falsa ca daca ai un motiv bun, poti lipsi de la facultate fara urmari neplacute. Nu conteaza ca iti faci temele, conteaza doar ca nu ai respectat regulile si ar fi o degradare sa accepti macar sa mergi la examen inainte de a indeplini toate conditiile necesare. E umilitor sa cauti o portita in loc sa faci ceea ce trebuie.
Este flas. Fiecare facultate isi stabileste regulile.
Daca nu ai achitat absentele nu vei fi primit nici in restante. Poti achita absentele la casierie dar intai poarta o discutie cu profesoara (te va lamuri mai bine).
darts01 întreabă: