| dand09 a întrebat:

Bună! Am o mare problemă. Acum câteva zile am făcut o poză unei colege în care am spus că este emoloaică și am postat-o pe insta pe contul de spam. O colegă a făcut screenshot la poza respectivă și a trimis-o dirigintei și colegei, ajungând la părinții ei. S-a iscat scandal că nu am voie să fac poze altor persoane fără consimțământ și să le postez. Ideea e că era pe un cont privat unde aveau acces doar prietenii mei, iar am avut conflicte cu fata respectivă, umilindu-mă și bătându-și joc de mine. Părinții ei au spus că eu merit nota scăzută la purtare și au de gând chiar să reclame la poliție. Eu sunt minor deci nu știu cum ar putea fi situația. Chiar ar putea să facă asta? Care sunt consecințele? Vă mulțumesc anticipat

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fapta expusa nu este infractiune si nici macar contraventie, asa ca politia nu are nici o atributie in legatura cu aceasta.
In schimb poti fi dat in judecata de fata respectiva, pe cale civila, in baza raspunderii delictuale, pentru afectarea dreptului la imagine si sa solicite si obligarea ta la plata unei sume reprezentand daune morale.