Poți încerca să returnezi marfa la magazin (soliciti să vorbesti cu șeful, nu cu orice angajat). De asemenea, poți spune că nu ai luat bonul de la casa de marcat, insă știi data/ora și pot verifica pe camerele video, că ai cumpărat marfa din magazinul lor. Vorbeste-le frumos.
Dacă refuză, nu îi avertiza ca ai de gând să îi reclami la OPC, oricum, ei nu sunt vinovați, din moment ce produsul NU a expirat! Inspectorii economici le pot găsi alte probleme pentru care să-i sancționeze.
In cazul tău, vinovati sunt producătorii, nu cei care comercializeaza marfa. Știi vorba "cumperi mâța în sac".
Poți incerca să iei legatura cu producatorul (vezi că e menționat pe ambalaj) și vezi ce îți va spune.
Chiar si un inspector de la OPC iti va putea oferi sfaturi, daca ai norocul să intâlnești acolo, omul potrivit. Să ai success!
Sunt convins ca poți rezolva amiabil, fara ANPC. Du-te înapoi la magazin, la biroul de informații si sigur vei rezolva simplu si pe loc.
In primul rand incearca o rezolvare amiabila cu conducerea magazinului si abia apoi, daca nu se rezolva, poti reclama la ANPC.
Da, stiu, nici nu intentionam sa merg pusa pe scandal doar ca. chiar imi vreau banii inapoi :< multumesc mult oricum, sper sa rezolv
Asta voi face, insa voiam sa stiu daca se poate sa imi primesc banii inapoi pe un produs consumabil si fara bon fiscal, iar cea cu ANPC era o curiozitate, daca chiar este adevarat, iti dai seama ca voi incerca prima data amiabil, si nici nu te lasa cei de la Anpc sa faci o reclamatie fara sa fi incercat sa rezolvi prima oara cu conducerea magazinul. Multumesc mult pentru raspuns totusi.
Eu nu m-as obosi sa ma plimb iarasi inapoi cu nucile pana la pravalie si sa raman si fara marfa.
Cand am miez de nuca un pic ranceda (fiindca a stat in punga de nylon), rezolv problema "ameabil" in bucatarie.
In primul rand, miezul de nuca trebuie scos din punga si aerisit, preferabil 1-2 zile, intins intr-un singur strat lejer (pe o tava sau placa mare de lemn uscat).
Dupa aerisire, punem miezul de nuca intr-o cutie cu capac incapatoare, iar in mijlocul lui o mica pungulita de panza de in, cu o lingurita de bicarbonat de sodiu. Pungulita se leaga bine si se lasa in cutia inchisa timp de inca 1-2 zile.
Desfacem iarasi cutia, scoatem pungulita de panza, iar miezul de nuca intindem si aerisim inca 1-2 ore.
Si, voila!
Miezul de nuca, chiar a fost ranced rau la inceput, dupa prajire va avea un gust perfect, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic cu el.
Pofta buna!
Din pacate nu am timp si rabdare sa stau sa o fac eu "ca noua", prefer sa merg ori sa mi schimbe pungile ori sa mi dea banii inapoi. Dar multumesc pentru sfat, voi tine minte pe viitor daca mai merg sa mai culeg nuca de pe afara.
Poti pati asemenea cuorice aliment, daca nu lasi sa se aeriseasca (faina, malai, zahar etc.)
Trebuie sa inveti cum sa le pastrezi si sa le "redresezi", fara sa le arunci!
anonim_4396 întreabă: