| vasi_4863 a întrebat:

Buna am o problema acum o luna jumate m-a prins politia cu masina cu talonul suspendat de politie si mi-a facut dosar penal si mia supendat permisu. problema e ca a trecut deja aproape 2 luni si nu am primit nici un raspuns nu stiu ce sa intanplat cu permisu l-am tot sunat pe politistul care mi-a facut dosarul si mi-a zis ca trebuie sa vine ceva de la parchet si o sa masune dar de 2 luni tot asa as vrea sa stiu daca a mai patit cineva asa ceva. Multumesc

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde pentru ce ti-au facut dosar penal, respectiv aliniatul din art.334 Cod penal in care ai fost incadrat.
Conform CP, citez:
"ART.334. Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă."
Daca te-au incadrat la alin.2 sau 4 si esti condamnat atunci permisul iti va fi anulat si va trebui sa dai un nou examen, dupa trecerea a 6 luni sau 1 an de la executarea pedepsei sau de la condamnare, dupa caz.
Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.114.(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:  
  b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;"
Daca nu te condamna atunci permisul iti va fi doar suspendat, pentru o perioada de 90 de zile.
Intereseaza-te la Parchet si vezi care este situatia.