| Elenatohomas a întrebat:

Buna, am o problema, eu sunt in România și fostul prieten este in Germania de doar 3 săptămâni, după o relație de 1 an am ajuns intr-o situație de necrezut... (eu fiind bolnava și fiind mai mereu prin spitale, neavând suficient timp pentru a observa anumite chestii care acum îmi dau adevărate bătăi de cap.
Am avut poze cu mine pe un HDD primit de la el care ulterior găsindu-l a vizualizat și copiat toate pozele pe pc lui) de aproape 3 săptămâni ne-am despărțit dupa care a început calvarul:
Ma șantajează ca îmi postează pe net poze cu operațiile mele, mai aveam mai multe poze care nu as dori sa le vadă nimeni dar el nu vrea sa ma lase in pace, mi-a zis ca îmi va păstra pozele, iar dacă ii voi trimite inelul de logodna nu va posta pozele pe internet, bineînțeles m-a amenințat atât pe mine cât și Familia mea ca vine acasă, va omorî tot ce ii sta in cale etc
problema este ca nu deține poze doar de-ale mele, ci ale mai multor fete...dar pe mine ma sperie situația in care sunt eu!
Acum va spun sincer ca îmi este frica
sunt 99% sigura ca va face la fel cu pozele mele. Ce ma sfătuiți sa fac?
Având in vedere ca starea sănătății mele este destul de complicata, acum mai am încă un stres in plus.
Am multe conversații cu el, cred ca și înregistrări cum a băgat intriga și cearta in familie. Va rog ajutați-mă ca nu mai știu ce sa fac sunt la capătul puterilor.
Va mulțumesc pentru timpul acordat!

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine faci plîngere la poliție si le spui ca prietenul tau te hărțuieste, si te amenință, ceri protectie din partea politiei române, tu ce varsta ai?

| Elenatohomas explică (pentru CristiDinBucuresti):

Am 29 de ani dar problema e ca egal dacă depun plângere sau nu, el nu va păți nimic, dar el va rămâne totuși cu pozele mele și ale acelor fete.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Elenatohomas):

Sarut mina! Multumesc pentru fundă, posibil politia daca depui plîngere si le spui si de acele poze din calculatorul prietenului, ei vin cu mandat de perchezitie si îi pot confisca calculatorul sau laptopul si te vor ajuta pe tine sa i ti i ei inapoi pozele, vezi si tu care este procedura politiei ca nici eu nu stiu clar, eu doar presupun ca asa o sa facă, dar ei stiu cel mai bine legea.

6 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Daca ai conversatiile de pe telefon sau internet, poti sa ii faci reclamatie la politie si termini efectiv de el. Politia se va ocupa de el. Hartuirea psihologica pe care asta ti-o face el si amenintarile, costa foarte mult, poate sta destui ani dupa gratii.

| Violleta2022 a răspuns:

Cred ca creezi probleme acolo unde nu sunt!
Tot ce ai de facut este sa-i inapoiezi inelul de logodna, asa cum este normal si frumos, dupa ce v-ati despartit.
Se pare ca toate amenintarile lui, sunt doar pentru situatia in care nu-i inapoiezi inelul.
Pana la urma, de ce nu vrei sa-l dai inapoi?
Nu-i al tau si ar trebui sa-l returnezi, asa cum ar face orice femeie normala si cu bun simt.
Relatia s-a rupt si inelul se intoarce la baiat.
Da-i inelul inapoi si cere-i toate pozele cu tine.
Daca publica ceva poze care te compromit, poti face plangere la politie si poti chiar sa-l dai in judecata.

| minrest a răspuns:

Stai putin. Ce face el este o infractiune grava, care se pedepseste cu inchisoarea; se numeste santaj. Aduna ca probe amenintarile lui, facute pana acum sau ai grija sa inregiztrezi, si ii faci plangere. Chiar si pozele tale, in compul lui, normal ar constitui probe, dar cum el e in alta tara, e mai greu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Plângere penală rapid