| dfjdujfisjabdgfdgvtvrrrc a întrebat:

Buna, am o problema mai ciudata si as vrea sa dau pe cineva la poliție pentru vânzarea de droguri, eu mi-am facut o prietena(nu relatie) si intr-o seara eram la ea si a spus ca trebuie sa vina cineva sa ii vanda, eu am vrut sa ies afara si sa sun la poliție da m-a luat frica si n-am mai facut asta, m-am gândit sa-i dau mesaj băiatului pe mess ca si cum as vrea cumpăr si sa scot conversatia la imprimanta, ce s-ar intampla daca as face reclamație?

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"dau pe cineva la poliție pentru vânzarea de droguri...ce s ar intampla daca as face reclamație?"

ai demonstra un acut simț civic.
Flagrantul il face poliția. Prietenă-ta te expediază. Și cine mai știe ce...

| Freya1 a răspuns:

Poti sa depui o plângere la politie declarând pe cine acuzi.Doar ca dacă nu se demonstrează ca acea persoana chiar vinde droguri, tu poți fi dat în judecata.Saau...dacă politia spune ca tu ai depus plângerea cazi tu în rahat ca, clar ala nu cultiva pe balcon ci e implicat intr-o rețea.

| dfjdujfisjabdgfdgvtvrrrc explică (pentru Freya1):

Nu e rețea is vreo 2 3 prosti de 20 de ani care nu fac nimic si vând toate rahaturile la copii

| Freya1 a răspuns (pentru dfjdujfisjabdgfdgvtvrrrc):

Pai și aia le iau de undeva.Pana și copii aia micuți de cerșesc printr-e mașini au un ceafa lata ce le ia bani la sfârșitul zilei.

| TheGentleman a răspuns:

Nu fii dobitoc! Avem cele mai proaste legi cu privire la droguri.

Vrei să facă prietena ta pușcărie degeaba între 3 și 10 ani pentru că a consumat și deținut droguri?

Aaa și vezi că găinăriile și găinarii în lumea traficanților se pedepsesc crunt. Ai grijă ce faci!

| dfjdujfisjabdgfdgvtvrrrc explică (pentru TheGentleman):

Pt consum nu se face

| mihai69 a răspuns (pentru dfjdujfisjabdgfdgvtvrrrc):

Au dat lege nouă și se face pârnaie și pentru deținerea în vederea consumului.

| darrio2007 a răspuns (pentru dfjdujfisjabdgfdgvtvrrrc):

Esti sigur ca nu se face puscarie se pentru consum?

| kGeorge a răspuns:

Bun venit in viata reala.
Aici oamenii beau, fumeaza, si cateodata fumeaza si iarba.
Daca prietena ta vrea sa fumeze iarba cu tine, inseamna ca nu se teme de tine, nu are inhibitii, cum ar avea fața de parinti de exemplu.
Daca ai face reclamatie va afla dealerul de tine si iti va rupe picioarele. Asta ti se va intampla.
Nu vrei sa ai de aface cu oameni ca prietena ta, departeaza-te de ei si vezi-ti de treaba ta. Nu iti face reputatia de gainar sau sifonar, nu o sa duci o viata buna, treaba asta se invata direct din scoala.
Si inca o chestie, iarba nu e asa de periculoasa cum o fac astia de la tv sa para. Atat timp cat e iarba si nu rahaturi sintetice si nu iei si altceva pe deasupra e ok.

| BeingSelfless a răspuns:

În mod legal, ar fi simțul civic să faci reclamație, și ar trebui să ai o dovadă într-un fel.

Totuși, în realitate, dacă faci reclamație, ar fi posibil ca ea să aibă caz penal și/sau amendă. Dacă nu faci reclamație, ar fi posibil să fii și tu acuzat prin asocierea ta cu cineva care cumpără droguri. Dacă faci reclamație, de asemenea ar fi posibil ca tu și/sau prietena ta să fiți șantajați, escrocați, vânați, omorâți sau orice se poate mai rău.
Cel mai bine ar fi să o convingi pe prietena ta să se lase, să-și facă o viață mai bună, și că nimic nu va ieși bun din consumul de droguri. Dacă nu înțelege, cel mai bine ar fi să te distanțezi de ea, și nu vei putea fi "acuzat prin asociere".