| gaby140 a întrebat:

Buna! Am primit prin posta in data de 7 iunie (vineri) o citatie de la politia in care sa specific cine a fost la volanul masinii mele in data de 24 mai. Am completat acea hartie (conducatorul auto fiind eu) si am dus-o personal la sediul politiei unde mi s-a comunicat ca "va va suna colegul de la rutiera". Pana azi (joi seara, 13 iunie) nu m-a contactat nimeni si nici un plic cu o eventuala amenda nu am primit prin posta.
Vreau sa stiu daca am mai primit cineva asemena citatie de la politia rutiera si daca e posibil sa mi se spuna sa merg sa predau permisul sau este vorba doar de o amenda pentru viteza (in ciattie scria doar faptul ca am fost suprins de aparatul laser pe strada X, fara sa fie specificata viteza sau regula pe care am incalcat-o). Multumesc!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Asemenea citatii se primesc atunci cand soferul nu este oprit de politie, la opriri/stationari/parcari neregulamentare, etc, ca sa stie cine a condus.
Dupa ce se indica soferul acesta poate fi amendat, in functie de contraventia comisa.
N-avem de unde sti daca si ce contraventie ai comis, tu ar trebui sa stii.

| vatadezahar24 a răspuns:

Bună! Dacă nu te-au mai contactat nu trebuie să-ți faci griji după părerea mea, din câte ai precizat nu este menționată viteza pe care ai avut-o. În cazul în care o să-ți trimită o citație acasă poți menționa că nu ai fost contactat de către nimeni de la poliție în legătură cu asta.