| simonyta a întrebat:

am si eu o intrebare pentru cei care au fost in situatia mea sau pur si simplu ma pot ajuta cu un raspuns... am lucrat 6 luni de zile apoi 3 luni mi-am dus concediile medicale la casa de asigurari de sanatate pentru a putea beneficea de indemnizatea de crestere a copilului. acum fetita mea are 1 an 7 luni si mi-as dori sa mai facem un bebe oare as putea sa imi duc concediile iar la casa de asigurari sau ar trebui sa mai lucrez 1 an pentru a beneficea de indemnizatie? Avand in vedere ca in ianuarie fetita face 2 ani si nu voi mai primi indemnizatia. Multumesc anticipat! Ofer funda

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu trebuie sa mai inchei contract de asigurare, vei beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, conform OUG 111/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
g) au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului;"