Nu conteaza cmc. am zis: kW sa fie sub 35 sau sa nu aiba peste 70 kW inainte de limitarea la 35. daca am un aprilia pegaso de 650 cmc si 29 kW se conduce cu A2
Conform OUG 195/2002 (Codul rutier) varsta minima pentru a putea obtine permisul de categorie A este de 24 de ani sau de 20 ani daca ai categoria A2 de cel putin 2 ani, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
c)20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;"
Nu conteaza daca ai sau nu permis de alta categorie decat cea prevazuta.
Mai asteapta...cam 3 ani. sau 2 ani daca dai de A2. diferenta nu e chiar mare. esti limitat la 35 kW, adica vreo 46 cai. poti lua motocicleta pe care o voiai tu pentru A si sa o limitezi electronic la 35 kW si o conduci lejer cu A2 cu o singura conditie. motocicleta inainte de limitare sa nu fi avut 2x 35kw, adica sa fi avut mai putin de 90 de cai inainte de limitare.
Dar cati cmc pot conduce cu A2, pentru ca am deja o motocicleta de 400cmc
?
Multumesc frumos
Nu conteaza cmc. am zis: kW sa fie sub 35 sau sa nu aiba peste 70 kW inainte de limitarea la 35. daca am un aprilia pegaso de 650 cmc si 29 kW se conduce cu A2
Nu,nu se poate, trebuie sa astepti pana la 24 ani, sau sa ai 2 ani experienta de A2.
anonim_4396 întreabă:
sabin89 întreabă: