Nu stiu daca o sa iasa dublu dar nici nu este nevoie, alcoolemia de peste 0, 8 te face cu dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului, avand in vedere prevederile Codului penal, citez:
"ART. 336. Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o
îmbibație alcoolică de peste 0, 80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi."
Este corect, fiindca alcoolului ii ia minim 12 ore sa iasa din sange, iar tu daca stiai ca pleci cu masina atat de devreme, nu trebuia sa consumi alcool cu o seara inainte.
Eu sunt socata de cat de mult poti tu ca femeie sa bei, 2 litri de vin in 4 ore?
Eu nu am reusit in viata mea sa beau mai mult de 1-2 sprituri, adica vin cu sifon, nicicum vin de tara, care este mai tare decat cel din comert.
Ideea e următoarea de când am terminat ultimul pahar la ora 10 până la ora 4 și 10 când a fost luată prima probă sunt 6 ore in care eu am dormit am băut apă și să mă scuzați am fost și la wc de vreo 5 ori, plus un energizant înainte să plec. Este prima dată când suflu ce e drept am și suflat ca Grigore și am dat cam tot aerul din stomac, din aceasta cauză îmi pun problema că a ieșit în aparat mai mult decât trebuia gandindune că ele sunt și foarte sensibile aparatele etilotest. Nu știu ce să cred sincer totuși este diferența de timp, țin să precizez că vinul a fost băut 10 pahare a câte 200 de ml pe pahar dar undeva la 180 ml vin și 20 apa minerala peste el.
Ai avut cam 220g alcool pur in sange, calculeaza tu pe siteuri cam in cat timp se elimina din organism sub limita legala.
Am tot calculat pe foarte multe siteuri sincer și nu știu ce să cred. Ba îmi dă puțin peste 0.80 adică un 0.82 Ba îmi dă 0.47
Deci este posibil să îmi iasă sub 0.80 sau nu am nici o șansă?
Nu ai cum sa ai 0.47.
Imi pare rau dar o sa ai 100% peste 0.80 in sange deci anularea permisului si probabil o pedeapsa cu suspendare pentru ca ai cooperat si e prima abatere, vreo 2 ani nu o sa poti conduce.
De amenda penala nu stiu ce sa spun.
Uite fata alora de la Clejani, primise amenda penala 16 000 lei si a atacat decizia Parchetul si i-au dat 40 000 lei
29.06.2022
Ora estimata: 09:00
Complet: S1 C8 A
Tip solutie: Admis apel
Solutia pe scurt: Dec.pen.902/A din 29 iunie 2022 -În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucure? ti împotriva sentinţei penale nr. 2592 din 03.11. 2021, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucure? ti. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza art.396 alin.1, 2 şi 10 C.p.p. raportat la art.61 C.p., condamnă pe inculpata Manole Myriam-Margareta la pedeapsa de 40.000 de lei amendă penală (200 zile amendă x 200 lei/zi) pentru săvâr? irea infrac? iunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art.336 alin.2 C.p. (fapta din 23.05. 2020). Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.63 C.p. Conform art.66 alin. 1 lit. i C.p. aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind plata cheltuielilor judiciare avansate de stat. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Parchet rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispozi? ia păr? ilor? i-a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 29.06. 2022.
Document: Hotarâre 902/2022 29.06. 2022
E de dosar penal clar la sange.
Totusi la 2 L de vin te faci ranga... nu aveai ce cauta min 24h la volan