| molly_7409 a întrebat:

Am si eu o problema. eu am 17 ani si de aproape un an de zile am un prieten cu 10 ani si jumatate mai mare ca mine.In opinia mea diferenta de varsta poate se simte acum si pare exagerata in opinia unor persoane. peste cativa ani, nu cred ca va mai fi acelasi lucru.La un moment dat a facut cunostinta cu tatal meu, si la inceput tata a fost putin revoltat de relatie, mai exact de diferenta de varsta. dar mi-a spus ca avand in vedere ca i s-a parut un baiat cu capul pe umeri si ca se vede ca tine la mine accepta situatia deocamdata.Doar ca de la afirmatia asta s-au schimbat multe lucruri.si anume dupa vreo 5 luni ca a observat ca ne intelegem tot mai bine a inceput sa ne ameninte ca daca vreodata incalcam vreuna din regulile lui il denunta la politie pentru corupere de minori.Si de atunci stam tot timpul cu stres. desi mai e doar un an pana voi fi majora. tocmai din acest motiv tata este din ce in ce mai alarmat. nu vrea de nici o culoare sa mai fiu cu el cand voi implini 18 si vrea sa faca tot posibilul sa ne desparta. ceea mai mare temere a lui fiind ca ma voi casatori prea devreme. I-am explicat ca nu voi face acest pas decat daca voi fi 100% sigura si asta dupa ce voi termina facultatea... Mi-a spus ca nu vrea sa riste.
Am citit articolul 218 din codul penal in care se vorbeste despre relatiile sexuale cu un minor cu varsta intre 15 si 18 ani, dar mai sunt si alte conditii la acel articol care nu se adeveresc in cazul meu. si pana la urma diferenta dintre un minor de 15 ani si unul de 17 este destul de mare.
Intrebarea mea este daca prietenul meu ar putea fi acuzat de ceva in cazul in care tatal meu l-ar denunta.si daca s-ar tine cont de declaratia mea?
Imi cer scuze ca am scris asa de mult dar am vrut sa fiu sigura ca se intelege. Va rog mult sa ma ajutati worried

Răspuns Câştigător
| arrriadna a răspuns:

Salut. In primul rand cred ca ar fi bine ca pentru o perioada sa arati tatalui tau ca nu esti "atat de prinsa orbeste" in relatia pe care o ai cu iubitul tau. Adica tatal tau are nevoie sa stie ca "ai acorda o sansa" oricarui tanar de varsta ta. S-ar putea ca asta sa iti aduca mai multa liniste.
Daca... Atunci se tine cont de declaratia ta, insa vorba Lorei, ar fi mai bine sa nu il provocati pe tatal tau, fiindca mici "tertipuri" legale se gasesc, daca tatal tau vrea musai. Pur si simplu nu are rost o asemenea complicatie.
Stiu ca suna de domeniul "SF" insa ai putea propune tatalui tau sa mergeti la notar, doar tata-si-fiica si sa faceti un "agreement". Nu stiu cu ce, ca te dezmosteneste daca te casatoresti pana la de. cu X-ulescu. Nu stiu, un "artificiu" care sa il convinga pe tatal tau ca ai capul pe umeri... Eu asa as face (ma rog, cred ca propunerea in sine ar "darma muntii")...

6 răspunsuri:
| ikram a răspuns:

Articolul din C.pen este 198 si este infractiune chiar daca tu ti-ai dat sau nu acordul. Acest lucru nu are relevanta. deci al. 1 din art 198 "Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, care nu a implinit varsta de 15 ani se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi". Te sfatuiesc sa nu-l provoci pe tatal tau, incearca sa te intelegi cat de cat cu el, si dupa ce vei implini 18 ani vei face ce vei dori tu. Oricum sa te gandesti bine daca merita aceasta relatie.

A si ar mai fi o infractiune art 199 al. 1 C.pen Seductia "Fapta aceluia care, prin promisini de casatorie, determina o persoana de sex feminin mai mica de 18 ani de a avea cu el raport sexual, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani."

| Lora_6439 a răspuns:

Eu am citit intr-un articol (nu stiu sigur daca in 218) faptul ca daca tu ai peste 16 ani, iar el nu mai este minor si intretii relatii (sexuale) cu el cu acceptul tau, lui nu are ce sa i se intample. Doar daca te obliga intra la belele, insa tatal tau poate sa i-o coaca altfel, afirmand ca el te-a obligat si te-a amenintat sa nu recunosti etc. Nici nu stii cat de iscusit poate fi un parinte.

| chipicao a răspuns:

Din cate stiu eu la corupere de minori daca vreau sau nu minorul se poate baga, deci daca tatal tau il va denunta tu fiind minora, adica neavand varsta de 18 ani, prietenul tau va fi in inchisoare o perioada de timp. Cel putin eu asa stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu stiu la fel. in romania mai nou de la 16 ani, varsta legala pentru a intretine relatii sexuale, a scazut la 15 ani, cum ai mentionat si tu. poate patii ceva doar in cazul in care tatal tau ar dovedi ca te obliga, sau ca aceasta relatie duce la vatamarea ta psihica sau fizica[gen fumezi cu el, fugi de la ore, ai note mici de cand esti cu el, ai contactat ceva boli, anturaj nesanatos, e agresiv cu tine etc] si bineinteles se ia in considerare declaratia ta, insa mereu adultul, respectiv tatal tau, i se va acorda mai multa credibilitate, cum spunea lora.

| inna_1376 a răspuns:

Stai linistita daca tatal tau il denunta tu ai fi persoana molestata si pe tine o sa te intrebe daca e adevarat dar pana atunci incearca sa fi atenta sti cum e [fa-te frate cu dracu pana treci puntea] zici ca el si faci ca tine.

| 734857459372 a răspuns:

Dar tu ai facut sex cu el?