| Biancaaaa a întrebat:

Am trimis un colet unei femei si am uitat sa pun ramburs. Femeia a ridicat mai multe colete si nu si-a dat seama ca nu a platit(zice ea).
Am fost la posta si doamna mi-a dat chitanta conform careia l-am trimis fara ramburs.As vrea sa stiu ce pot face in cazul asta.Imi pot recupera banii daca sesizez politia? Pot face ei ceva daca am adresa femeii?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand cere-i femeii sa-ti plateasca coletul si daca refuza poti sa o dai in judecata(nu la politie deoarece tu i-ai trimis coletul de bunavoie). Spune-i ca va cheltui mai mult daca o dai in judecata, va plati si dobanda si cheltuieli de judecata, inclusiv onorariul avocatial si eventuale cheltuieli de executare. Succes si numai bine!

regis
| regis a răspuns:

Banii vor fi greu de recuperat daca femeia refuza sa plateasca de bunavoie. Ea este cea care beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, prin urmare tu trebuie sa faci dovada ca femeia chiar iti datoreaza acea suma de bani. Esti sigura ca poti dovedi asta? Ai o comanda ferma, in scris, din care sa reiasa ca tu ii vei trimite coletul respectiv iar ea iti va plati suma X la ridicarea acestuia?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Greşeala e a ta şi numai a ta. Ce ţi-au spus regis şi ioandelasal sunt informaţii foarte corecte.
Însă, din păcate pentru tine, nu te vor ajuta la absolut nimic.

Data viitoare fii mai atentă. De data asta poţi să consideri ca şi pierduţi banii ăia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa discuti omeneste cu femeia. Politia nu are dreptul sa intervina in asemenea cazuri.Singura cale,daca nu ajungeti la intelegere, este instanta. Daca suma este mica, nu stiu daca merita timpul si efortul.Mult succes.