Tu trebuie să ai dosar de școlarizare și că îl faci la o școală de șoferi sau la un instructor autorizat tot aia este.
Anularea permisului de conducere se poate face doar prin hotarare judecatoreasca definitiva.
Vei putea sustine examinarea pentru obtinerea unui nou permis de conducere, exact la fel ca si la prima obtinere.
Sunt 2 perioade dupa care poti sustine examinarea, in functie de condamnare, respectiv:
1. Daca esti condamnat la inchisoare cu execuitarea pedepsei vei putea obtine un nou permis dupa trecerea a 6 luni de la terminarea executarii.
2. Daca esti condamnat la amenda penala ori cu suspendarea executarii atunci poti obtine un nou permis dupa trecerea unei perioade de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de condamnare.
Ai nevoie exact de aceleasi acte ca atunci cand ai sustinut examinarea de prima data si, in plus, dovada datei cand ai fost eliberat din inchisoare sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti, dupa caz, acestea pentru calculul perioadei.
Cazierul nu afectează? Nu trebuie reabilitare? Gen sa fie cazierul curat pentru redobandire
Nu trebuie, dupa trecerea perioadei poti sustine examenele normale (probele teoretica si practica) pentru obtinerea permisului.
Daca se anuleaza permisul de conducere, ceea ce presupune o infractiune, se sustine examen pentru obtinerea unui permis nou, adica examen teoretoc 22/26 si traseu.
Daca se suspenda permisul de conducere, fiind vorba de o contraventie, in anumite conditii se sustine testul de verificare pentru cunoasterea regulilor de circulatie, 13/15.
Asa am și eu, cazierul nu afectează? Nu trebuie reabilitare sa fie cazierul curat pentru redobandire?
De la 1 an și 1 zi de când e definitivă hotărârea mergi la o școală de șoferi și te înscri ca orice om care nu are permis.
Complet: Complet P1
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod Procedură Penală coroborat cu art. 374 alin. 4 Cod Procedură Penală, condamnă pe inculpatul M O I la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 2 Cod Penal. În baza art. 91 Cod Penal, suspendă executarea pedepsei de 1 an şi 2 luni închisoare sub supraveghere pe o durată de 2 ani, termen de supraveghere stabilit conform art. 92 Cod penal, care se calculează de la data rămânerii definitivă a prezentei hotărâri de condamnare. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, impune inculpatului respectarea următoarelor măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b) Cod Penal, impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod Penal, pe parcursul termenului de supraveghere, obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei Turda sau Primăria Câmpia Turzii, alegerea urmând a fi făcută de Serviciul de Probaţiune Cluj, în condiţiile art. 57 din Legea nr. 253/2013. În baza art. 404 alin. 2 Cod Proc. Pen. raportat la art. 91 alin. 4 Cod Penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod Penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în situaţia nerespectarii, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau neexecutării obligaţiilor impuse sau în cazul comiterii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. I^n baza art. 398 raportat la art. 274 alin. 1 Cod Proc. Pen., obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 700 lei în faza de urmărire penală, iar suma de 200 lei în cursul camerei preliminare? i al judecă? ii. Dispune comunicarea copiei prezentei hotărâri, la rămânerea definitivă, Inspectoratului General al Poliţiei pe raza căruia a fost săvârşită fapta, în vederea luării măsurilor care se impun, potrivit art. 114 din O.U.G. nr. 195/2002. Cu drept de apel pentru procuror s? i inculpat, în termen de 10 zile de la comunicarea sentinţei penale. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit dispoziţiilor art. 405 alin. 1 teza a II-a Cod Procedură Penală, astăzi, 13.04. 2023.
Document: Hotarâre 180/2023 13.04. 2023
Deci pe 24 - 04 - 2024 te duci la o școală de șoferi și te înscri și faci ce am scris mai înainte.
Cineva îmi spunea că nu trebuie sa mă înscriu din nou la școală doar să mă duc la sala unde se da sala cu acele acte și mă maga in examen după aceea sa vorbesc cu un instructor să mă bage direct in examen și de-aia intreb
Ce ți-a spus instructorul ăla înseamnă că îți face el dosarul fără să mai faci școala, tot aia este.
Tu trebuie să ai dosar de școlarizare și că îl faci la o școală de șoferi sau la un instructor autorizat tot aia este.
Perioada de 1 an de zile este de la data rămânerii definitive a hotărârii și poate să fie și prin neapelare.