| noname99_3202 a întrebat:

as avea o intrebare. daca cineva face un profil de facebook cu niste materiale incriminatorii despre alta persoana, acea persoana poate depune plangere sau nu?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poate face plangere penala, cel putin pentru calomnie - art.206 Cod penal(daca cele incriminate nu sunt adevarate) ori pentru insulta - art.205 Cod penal. In functie de cele afirmate in materialele respective poate face plangere si pentru alte infractiuni. De asemenea se poate adresa proprietarului facebook si sa solicite stergerea materialelor respective. Numai bine!

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

"au fost luate de pe un site de videochat" - te poate acţiona în instanţă proprietarul site-ului de videochat (livejasmin sau vreo firmă conexă).
De ce? Pentru că îţi dai şi tu consimţământul că păstrezi confidenţialitatea happy.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Mersi de stupid dar poţi cerceta legislaţia în domeniu. Ăleia nu poţi să-i dai stupid ci s-o respecţi happy.

| Cornelcmn8 a răspuns:

Da, ca a facut fara acordul persoanei care apare in materialele incriminatorii. Persoana care a facut contul de facebook cu materialele respective poate fi data si in judecata de persoana din materiale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai un dement poate face asa ceva.Zic asta pentru ca nu cistiga nimic ci o face doar din dorinta de a face rau persoanei respective.Nu cred ca un asemenea individ merita atita atentie incit sa mai fie si cautat dar, pentru cultura ta generala, poate fi gasit.

| noname99_3202 explică:

Si daca contul este inchis mai poate fi gasit?

| noname99_3202 explică:

Da ai dreptate. poate fi gasit dar atata timp cat el nu are nici un interes si nu castiga nimic de pe urma chestiei asteia, nu poate fi acuzat de nimic. si in plus materialele cu fetele acelea au fost luate de pe un site de videochat. deci oarecum ele si-au dat consimtamantul sa apara in acele ipostaze.

| noname99_3202 explică:

Nu am dat eu stupid. se poate afla ip cuiva dupa o adresa de web?