| ianasdaniel a întrebat:

.as dori doar parerea celor cunoscatori si nu batai de joc.

Sambata am fost la lucru, schimbul 2. de la 14:20 pana la 22:40.
Pe la ora 15:00 agatam niste spatare de scaun din metal pe niste carucioare cu 2 randuri. Am pus randul de sus complet (5 spatare) iar apoi randul de jos. Cand am ajuns la ultimul scaun m-am chinuit putin sa agat scaunul pe carligele speciale din cauza ca distanta dintre carlig si marginea caruciorului era prea mica. M-am chinuit putin sa bag spatarul de scaun acolo dar la un moment dat am scapat spatarul si mi-a venit cu o parte taioasa pe degetul aratator de la mana dreapta taindu-mi si manusa de protectie cat si carnea degetului aproape pana la os. Am cautat seful de schimb pentru a-mi opri hemoragia si a-mi pansa degetul ca apoi sa mergem la urgenta. Aici incepe partea unde voiam sa ajung. Seful de schimb nu m-a dus la urgente cu toate ca i-am spus ca rana trebuie cusuta... am fost trimis inapoi sa lucru. Dupa 4 ore de la accident eu inca lucram asa cum puteam. M-am dus inapoi la seful de schimb sa imi inlocuiasca pansamentul (inca aveam hemoragie). abia atunci s-a gandit sa ma duca la urgente. Am ajuns la chirurgie unde inainte de a vedea un chirurg, seful de schimb mi-a spus sa spun ghirurgului ca m-am taiat in sala de mese cu cutitul in timp ce mancam. Nu am procedat asa,, am spus adevarul. Acuma sunt in concediu medical... ma simt neindreptatit. ce as putea face?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este accident de munca si ai dreptul la concediu medical si indemnizatia aferenta. Ai putea cere si despagubiri morale, mai ales ca seful nu te-a trimis imediat la urgente, dar nu este sigur ca le vei primi, depinde de gravitatea accidentului si daca vei fi considerat vinovat sau nu de producerea acestuia.

| JohnnyBi a răspuns:

Tot caut in cartile de drept pe care le am si nu gasesc daca intra la vatamare corporala din culpa, abuz in serviciu, incompetenta la serviciu. nu cred ca este infractiune ce a facut, dar un fel de contraventie este sigur. daca ai martori si dovezi poti sa te duci alaturi de acestia la o sectie de politie sau la parchet (daca e contraventie la judecatorie) si sa depui plangere impotriva supervizorului, politistii ar trebui sa stie exact care este temeiul juridic. eu la ora asta, cautand in cartile din dotare nu gasesc ceva exact, dar ceva in acest caz poti face...dar punandu-te cu superiorii risti somaj (intelegi ce zic). dreptatea mereu are un pret, chiar si cand il platesti tot tu, cel pagubit/vatamat de incompetenta lor

| JohnnyBi a răspuns:

Ti-am gasit raspunsul. este accident la locul de munca, plangerea se face la politie, martori si dovezi tot iti trebuie si se deschide dosar si se vor face expertize sa se vada in ce conditii s-a intamplat, daca tu ai avut trainingul facut in acest sens, etc.