Nu este contraventie, fapta constituie infractiune, conform OUG 195/2002, citez:
"(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda." Numai bine!
Multumesc. Sper ca daca ma prinde o data iese si fara inchisoare si amenda usturatoare!
Nu te bizui pe asta, stii zicala cu ulciorul.
Eu auzisem de o amenda intre200-400 lei Si am uitat sa zic ca am 15 ani!
Fiind sub 16 ani vei fi pedepsit doar daca ai avut discernamant si limitele pedepsei se reduc la jumatate. De asemenea se poate lua o masura administrativa (amenda de la 100 lei la 1.000 lei) sau o masura educativa, mergand pana la internarea intr-un centru de reeducare.
Nu este contraventie, ti-am citat textul legal unde se incadreaza.
In plus, cu aceeasi pedeapsa, poate fi pedepsit si parintele care ti-a incredintat mopedul, conform al.3 al aceluiasi articol.
It multumesc pentru tot ajutorul! Multumesc mai o data!