1.Nu beneficiaza de indemnizatia de somaj cei care continua studiile si masterul este considerat tot studiu. La expirarea celor 60 de zile de la luarea in evidenta va trebui sa duci si o declaratie notariala, pe proprie raspundere, ca nu iti continui studiile si daca minti comiti infractiunea de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art.292 Cod penal.
2.Pentru cei care nu studiaza perioada de acordare a indemnizatiei este de 6 luni, nu de 1 an. Numai bine!
Mersi mult de raspunsuri, deci nu e legal, eu mi-am depus dosarul inainte de admiterea la master, la momentul respectiv nu stiam daca o sa intru la buget si din cauza asta am acceptat varianta propusa de cei de la firma, oricum si mie mi se parea putin ciudat sa pot beneficia de somaj pentru ca sunt absolvent dar eu sa continui si cu masterul in acelasi timp,. mersi inca o data, o zi buna.
" Nu beneficiaza de drepturile prevazute anterior absolventii care la data solicitarii dreptului urmeaza o forma de invatamant"--- deci se pare ca nu este legal! In cadrul fiecarei agentii judetene ANOFM exista cel putin un consultant --- du-te si intreaba ( pentru siguranta!)dupa ce citesti asta :
http://www.anofm.ro/%C3%AEn-aten%C5%A3ia-absolven%C5%A3ilor
Daca mergi la facultate nu poti primi somaj! chiar daca ai lucrat si in mod normal ai putea beneficia de ajutorul de somaj, nu este legal sa fi student si in acelasi timp si somer! si apropo: o firma primeste bani doar daca angajeaza someri, nu si daca da statului someri!