| dialolipop a întrebat:

As vrea si eu sa stiu daca in cazul unei procuri pentru a iesi din tara unul dintre ambii parinti nu poate veni la notariat, desi se afla in tara nu i se pot duce actele pentru a le semna sau prezenta ambilor parinti este necesara? VA ROG... raspunsul pana vineri

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu un parinte e suficient sa semneze nu e obligatoriu sa fie amandoi

| Adredemesconf a răspuns:

Probabil ca dasad

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru ca un minor sa poata iesi din tara este nevoie de o declaratie notariala autentica(nu o procura) pe proprie raspundere, data de ambii parinti, prin care se declara de acord cu plecarea ta in strainatate si indica o persoana majora care te insoteste. Nu este neaparat nevoie ca ambii parinti sa dea o declaratie unica, fiecare poate da declaratia separat, dar ambii trebuie sa indice acelasi insotitor. Este obligatorie prezenta personala a celui care declara in fata notarului, ori ca notarul sa se deplaseze la locul unde acesta se afla(daca este netransportabil din diverse motive). Nici nu este nevoie ca declaratiile(atunci cand se dau de fiecare parinte separat) sa fie date in fata aceluiasi notar, pot fi notari diferiti, din locuri diferite(de ex. unul din Satu Mare si unul din Constanta). Numai bine!

Janina
| Janina a răspuns:

A facut sora mea si a ost suficient un parinte.