In primul rand trebuie sa anunti incidentul (ca nu este accident de circulatie) la politie si sa primesti dovada de reparatie si abia apoi sa-i faci plangere, dar nu pentru parasirea locului accidentului, avand in vedere prevederile Codului penal, citez:
"ART. 338. Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;"
Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.75.Accidentul de circulaţie este evenimentul care întruneşte cumulativ următoarele condiţii:
a) s-a produs pe un drum deschis circulaţiei publice ori şi-a avut originea într-un asemenea loc;
b) a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel puţin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) în eveniment a fost implicat cel puţin un vehicul în mişcare;"
Dupa cum observi nu s-a produs nici o urmare ca sa fie accident de circulatie.
Nu știm cât de tare ți-a "infundat" ușa sau cum și cât de tare a lovit-o. Du-ți mașina la un service.
Așa-i că și tu te-ai gândit la asta?
Nuuu, de aceea i-am facut programare. E cam pe un sfert din usa, adancita de cam 3 cm. Am intrebat, sa stiu daca merita sa il aranjez cu un dosar penal sau nu
Lool, dosar penal pentru ce?
Parasirea locului accidentului.
Urasc oamenii care nu isi asuma greselile.
Am mai avut un incident de acest tip dar persoana respectiva a rugat paznicii sa ma cheme. Drept urmare nici nu am acceptat sa imi plateasca daunele.
Pai ce au fost victime de la o zgaraietura de 3 cm?
Sau de unde pana unde dosar penal?
Sau nu cunosti legislatia dar ai permis?
E plecare de la locul accidentului. Un accident nu presupune victime si morti.
Si ba da, cunosc legislatia si nu ar fi primul caz in care se intocmeste dosar penal. Vezi ca traim in tari diferite. Am intrebat daca am de schimbat usa, dosar ma ocup eu daca ii fac sau nu
Nu iti face nicio tara dosar penal pentru plecare de la locul accidentului fara victima. E maxim contraventie.
La partea cu usa logic ca nu avem cum sa iti raspundem cand nu stim despre ce e vorba.
Ziua 2 in care nu mai raspund oamenilor care nu au iesit din casa si isi dau cu parerea
Da trebuie sa schimbi portiera. Si aripa de langa.
Better?
Dacă are asigurare, nu e nici un dosar