| Emma99mar a întrebat:

Buna! Ca și continuitate în câmpul muncii am 1 an și 11 luni, de două luni m-am angajat la Kaufland și am contract determinat primele 3 luni (de probă). Am rămas însărcinată pot beneficia de acei bani care se dau timp de doi ani?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu are de ce sa-ti fie teama, chiar daca nu te angajeaza definitiv dupa cele 3 luni tot vei indeplini conditiile, chiar daca vei avea atunci 3 luni de sarcina.
Si nu are importanta ca ai schimbat locul de munca, se ia in considerare intreaga perioada lucrata, indiferent la cate locuri de munca ai lucrat.
De asemenea trebuie sa tii seama ca ai dreptul si la concediu de maternitate de 126 zile, din care concediu prenatal de 63 de zile si acesta se ia in considerare pentru cele 12 luni, fiind socotit perioada asimilata.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru obtinerea concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani trebuie sa ai lucrate cel putin 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii.
Ca vei indeplini sau nu aceasta conditie depinde cand vei naste, la terminarea perioadei de proba vei indeplini aceasta conditie, asa ca vei putea beneficia de aceste drepturi.

| Emma99mar explică (pentru Ioandelasal):

Eu am lucrate 23 de luni din cele 24. Mi-e teamă că la aflarea veștii mă va da afară având contract determinat. Nu prea știu cum să procedez

| Emma99mar explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc frumos pentru răspuns

| Ioandelasal a răspuns (pentru Emma99mar):

Nu are de ce sa-ti fie teama, chiar daca nu te angajeaza definitiv dupa cele 3 luni tot vei indeplini conditiile, chiar daca vei avea atunci 3 luni de sarcina.
Si nu are importanta ca ai schimbat locul de munca, se ia in considerare intreaga perioada lucrata, indiferent la cate locuri de munca ai lucrat.
De asemenea trebuie sa tii seama ca ai dreptul si la concediu de maternitate de 126 zile, din care concediu prenatal de 63 de zile si acesta se ia in considerare pentru cele 12 luni, fiind socotit perioada asimilata.

| Emma99mar explică:

Am continuitate de doi ani pe cartea de munca, am schimbat locul fiindcă au făcut restructurări