anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand m-am nascut parintii mei erau despartiti si am fost trecuta pe numele mamei. Cativa ani mai tarziu mama s-a casatorit cu un barbat si m-a trecut si pe mine pe numele lui. Acum am 18 ani si nu mai vreau sa ii port numele. Vreau sa mi-l schimb inapoi ( cel pe care il purta inainte sa se casatoreasca) dar fara ca ei sa afle asta. Nu vreau sa creez cearta sau ceva de genu. Cum fac asta?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Inseamna ca ai fost adoptat de sotul mamei.
Poti sa-ti schimbi numele de familie, daca ai un motiv intemeiat, dintre cele prevazute de OG nr.41/2003, doar ca schimbarea nu se face in secret.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, ai fost adoptat, de aceea porti numele tatalui adoptiv si nu se poate sa-l schimbi.
Poti sa-ti schimbi (numele de familie) cand te casatoresti, luand numele sotiei.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Schimbarea numelui trebuie să îndeplinească anumite condiții.
Nu poți ține secret așa ceva. Se publică în Monitorul Oficial, tocmai ca să afle oricine că ți-ai schimbat numele.

| Ivanov27 a răspuns:

Buna, eu cred ca este posibil. https://www.avocatnet.ro/......edezi.html
Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie.

| gongsterbeep a răspuns (pentru Ivanov27):

Ok. M-am uitat. Dar la ce varsta se incheie adoptia? Adica daca am implinit 18 ani...nu mai sunt adoptata de el nu?

| Ivanov27 a răspuns (pentru gongsterbeep):

Da, odata ce inplinesti 18 ani se considera ca esti majora si parintii numai raspund pentru faptele tale.

| DevilRock a răspuns:

Până la urmă tot or să afle și o să se supere.
De ce nu încerci să vorbești cu ei și să le spui? Ar fi mai bine să ii anunți, decât să afle mai târziu