Servus! Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere ar putea fi în curând de 17 ani.
Poliţiştii vin cu o serie de propuneri pentru ca legislaţia rutieră românească să fie adaptată la cea europeană. Printre amendamentele propuse de Ministerul Administraţiei şi Internelor se numără scăderea vârstei legale pentru obţinerea permisului de conducere. Aceasta coincide în prezent cu cea a majoratului, 18 ani, însă în curând este posibil ca şi tinerii de 17 ani să poată urca la volan legal. Asta cu o singură condiţie, însă. Până la vârsta majoratului, ei vor avea voie să conducă doar dacă în dreapta lor se va afla un adult (care să fie posesor al unui permis de conducere valabil), deoarece cele 30 de ore de conducere efectuate în perioada efectuării şcolii de şoferi nu sunt considerate suficiente.
O zi cu zâmbet să ai!
N-am auzit sa fie vreo propunere legislativa in acest sens si pararea mea este ca nici nu ar fi buna. Numai bine!
Eu cred ca este data totusi dar pentru autovehicule cu capacitate cilindrica mica.Nu sint sigur in privinta legii dar spun si eu ce am auzit.
Ai bani? ia-ti un Aixam.nu ai nevoie de permis...http://www.youtube.com/watch?v=N_m5jSyrZGM