| sergiu19997 a întrebat:

Ce as putea pati pentru că am avut lamine o pastila de ecstasy? Urmează să merg la audieri și nu știu ce se va întâmpla.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

O vreme buna vei fi in "extaz" de la "efectele secundare", adica ancheta si dosarul care urmeaza.

| T0T a răspuns:

Păi tu umbli cu pastila în mână și o fluturi?

| sergiu19997 explică (pentru T0T):

Eram la un festival laughing

| cristimihailov a răspuns:

Cu putin "noroc" faci inchisoare. Desi in cazul tau, fiind minor ca fi o amenda penala sau cu suspendare.

Oricum ar fi, ramane la cazier. Pacat. Te va bantui o perioada de timp.

| peperonies a răspuns:

Cea mai buna abordare e sa zici ca nu stii cum a ajuns in buzunar. a venit cineva pe care nu l-ai vazut niciodata ti-a bagat ceva in buzunar si a plecat. nu ai stiut ce e si nu ai vrut sa o arunci. sa nu zici niciodata ca ai dat bani pe ea sau ca stii de la cine ai cumparat-o.

| JackR a răspuns:

Am raspuns la o intrebare similara, asa ca dau copy-paste:

Dispozitii privind detinerea ilegala de droguri de risc pentru consumul propriu gasim in art.4 din Legea 143/2000 si se refera la urmatoarele fapte:
-Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
-Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Deasemenea, se prevede:
Art. 19. ‒ (1) În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
(2) În funcţie de concluziile raportului de evaluare întocmit de centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în termen de 5 zile de la primirea acestuia, procurorul dispune, cu acordul consumatorului, includerea acestuia în programul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.
Art. 20. ‒ (1) Dacă, până în momentul pronunţării hotărârii, inculpatul menţionat la art. 19 respectă protocolul programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri, instanţa de judecată poate dispune renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, chiar dacă nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 80, respectiv art. 83 din Codul penal.
(2) Nerespectarea, pe durata termenului de supraveghere, a programului integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri atrage în mod corespunzător aplicarea dispoziţiilor art. 88 alin. (1) din Codul penal.

Ce inseamna asta: daca esti prins in timp ce te droghezi, esti inculpat si condamnat pentru detinere, conform articolului 4, dar daca te integrezi in programele de asistenta si respecti programele, ai scapat. Daca nu, cazi sub incidenta art. 88 Cod penal, care se refera la revocarea amânării aplicării pedepsei si cuprinde urmatoarele dispozitii:
-dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei.
-in cazul când, până la expirarea termenului de supraveghere, persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei, afară de cazul când persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
-dacă după amânarea aplicării pedepsei persoana supravegheată a săvârşit o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei. Pedeapsa aplicată ca urmare a revocării amânării şi pedeapsa pentru noua infracţiune se calculează conform dispoziţiilor privitoare la concursul de infracţiuni.
-dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca amânarea aplicării pedepsei. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (3) se aplică în mod corespunzător.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Te vor întreba de unde o ai. Te vor obliga sa cooperezi cu ei. Si probabil pedeapsa pentru deținere de droguri.

| Nevroza a răspuns:

Pai aia de unde stiau ca e ecstazy, au testat-o? Puteai sa zici ca e Furazoridon