| PaulaPaulayt1 a întrebat:

Bună, ce ifn-uri acorda credite celor care au datorii și restante mari? De exemplu, persoana respectiva nu a mai plătit de ceva timp la hora credit, provident și flexcredit. Are vreo șansă să mai fac vreun împrumut?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Spre zero șanse.

| PaulaPaulayt1 explică (pentru suntserios):

Și știți ce i se poate întâmpla? Nu are nimic pe numele lui ce-i poate fi luat și e și pensionat pe caz de boala. El pe asta se bazează, ca nu poate ajunge la închisoare. A fost dat în judecata de provident dar a ieșit în câștig de cauza fiind pensionat. E cautat de kruk deocamdată.

| suntserios a răspuns (pentru PaulaPaulayt1):

O sa îi pună poprire pe venituri

| PaulaPaulayt1 explică (pentru suntserios):

Chiar dacă are venitul pe cupoane? Pe card i-a pus poprire.

| PaulaPaulayt1 explică (pentru PaulaPaulayt1):

De trei ani are problemele astea și nu i-a mai pus poprire pe venituri.

18 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In situatia expusa nu cred ca va mai primi vreun imprumut.

| PaulaPaulayt1 explică (pentru Ioandelasal):

Știți ce poate păți? Poate ajunge la închisoare?

| Ioandelasal a răspuns (pentru PaulaPaulayt1):

In Romania nu se face inchisoare pentru imprumuturi obtinute legal, chiar daca apoi nu le plateste, se face doar executare silita.
Doar daca imprumuturile sunt obtinute ilegal, de ex. prin folosirea unor acte false, poate fi condamnat penal si sa faca inchisoare.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce nu iti platesti datoriile, vrei alt bani dar "uiti" sa mai dai inapoi, păi este frumos cum procedezi?

| PaulaPaulayt1 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu eu, un prieten. Eu întrebam pentru el. Eu nu am niciun credit, vreau sa iau de la BCR dar după ce ma angajez și plătesc tot.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru PaulaPaulayt1):

Evita sa iei credit, daca poti.
Doar credit pentru locuinta, acolo e o investitie.

| PaulaPaulayt1 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nevoile te obliga sa faci și credit în banca. Dar depinde de dobânda acum. Și la BCR îmi convine.

Da, uneori apar cheltuieli neprevazute: o problema de sanatate, o reparatie etc.
De aceea e important sa ai un buffer, niste bani albi pentru zile negre. Se spune ca e bine sa i-a pus deoparte necesarul de cheltuieli pentru 3 luni, si mai bine pentru 6 luni. Asa eviti sa te imprumuti la banca.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Bancile comunica intre ele. Stiu ca esti datoare si nu vei primi alte credite
De ce n-ar face-o si IFN-urile?
Inteleg ca esti tanara.
Rezolva altfel problema: revino in campul muncii, chiar daca iei un job part-time, un venit cat de mic si plateste-ti datoriile. Vei avea alta perspectiva asupra vietii.

Nu eu am făcut, un prieten

| PaulaPaulayt1 explică (pentru PaulaPaulayt1):

Eu as plăti dacă as lua credite. Nu am luat în viata mea.

Ok, am inteles. Acelasi sfat e valabil.

Ok, mulțumesc!

| Ciprian09 a răspuns:

Din câte știu, ești dat în biroul de credite ca rău platnic, cine ți ar da iarăși credit dacă tu ai deja 3 credite și nu le plătești?