| gabrielrebegea a întrebat:

Ce trebuie sa fac ca sa plec singur cu avionul in afara tarii? fara sa fiu insotit.
Am 17 ani, si parintii ma lasa sa plec, dar nu am insotitor si nu vreau sa am, vreau sa plec singur, cand voi ajunge in aeroport o sa aiba cineva grija de mine. Am cumparat bilet de la Wizz air si am inteles ca imi trebuie insotitor.
Va rog sa imi spuneti cum pot pleca singur fara insotiror.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In declaratie parintii vor trece ca insotitor personalul de bord de pe avion, indicand compania aviatica. Fiecare companie aviatica desemneaza un insotitor din cadrul personalului de bord, respectiv un steward/stewardesa. Probabil va trebui sa platesti o suma in plus pentru insotitor, vezi pe site-ul oficial al companiei.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti pleca fara declaratia notariala, data de ambii parinti, in care indica si un insotitor major.
Conform art.30, alin.5 din L.248/2005, cu md. si compl. ulterioare, insotitor major poate fi desemnat si personalul de bord de pe mijlocul de transport, in cazul tau de pe avion, citez:
"(5)Poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane. "

| gabrielrebegea explică (pentru Ioandelasal):

Dar nu am insotitor, si parinti o sa imi faca o declaratie notariala, dar nu am pe cine sa imi fie insotitor.

| gabrielrebegea explică (pentru Ioandelasal):

Asa am sa fac, voi rezolva. Multumesc foare mult pentru sfat.

Răspuns utilizator avertizat
| gabrielrebegea explică (pentru Violleta2022):

Dar daca pun un insotitor la intamplare?
La aeroport ma intreaba si care este insotitorul?

Răspuns utilizator avertizat
| Ioandelasal a răspuns (pentru gabrielrebegea):

In declaratie parintii vor trece ca insotitor personalul de bord de pe avion, indicand compania aviatica. Fiecare companie aviatica desemneaza un insotitor din cadrul personalului de bord, respectiv un steward/stewardesa. Probabil va trebui sa platesti o suma in plus pentru insotitor, vezi pe site-ul oficial al companiei.

| anonimg a răspuns:

Iata ca ai gasit aici un raspuns mult mai bun.
Mult succes!