| SabinaaRoibu a întrebat:

Cum ar trebui sa procedez in cazul in care am informatii cu privire la consumatori de droguri si poate chiar trafic?

Am dovezi destul de concrete cum ar fi inregistrari sau poze. Cunosc doar date de genul: nume, varsta, ocupatia, numere de telefon, eventual adrese. Dar oricum presupun ca nu este o fapta atat de grava consumul, mai ales daca persoanele respective consuma in casa si nu poseda drogul asupra lor in momentul perchezitiei. Tin sa mentionez ca persoana in cauza conduce sub influenta drogului si chiar vinde la locul de muncă. Ar trebui sa fac un denunț la o sectie de politie? Se poate face si online? Cei pe care îi denunț pot afla cine a depus denunțul si eu ce probleme aș putea avea? Nu am consumat niciodata. O sa fie tratata problema cu seriozitate sau ar trebui sa "inchid ochii" in continuare?

Vreau raspunsuri serioase si daca cineva m-ar putea ajuta as fi recunoascatoare!

Multumesc!

11 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Ti-au facut rau acele persoane si vrei sa le faci 'cheie'? Poti sa-ti complici viata ca astia sunt prosti tare si razbunatori drogalaii, conducerea sub influenta drogurilor inseamna pericol in trafic, pot muri oameni nevinovati din cauza unor handicapati, iar vanzarea lor cat si consumarea sunt interzise, mai ales daca vorbim de un gramaj mare si de droguri cu risc, da-le-o elegant la temelie sa se invete minte si data viitoare sa munceasca ca niste oameni normali. Tu faci o sesizare la politie si spui ca sunt suspecti de vandut droguri si altele, practic faci o plangere, daca le arati si dovezile vor veni sa investigheze, nu o sa iti faca politia public numele dar ma gandesc ca daca treaba devine serioasa te vor chema la audieri, daca merge mai departe la judecata cred ca te vor chema. Soboscartanii astia ar trebui invatati minte ca sa se potoleasca, stiu ca mirajul e mare si banul vine rapid, dar e imoral si am mare boala pe drogalai de fel. Sunt un pericol pentru societate astia in sensul ca sunt prajiti si conduc drogati, sau dau in cap la lume atunci cand nu au bani sa-si cumpere si tot asa.

| Catrice a răspuns:

Faci plângere mămică că asta e trafic și consum, nu contează că e acasă sau la servici. Pe cati n-au luat mascații de acasă numa pentru consum?

| SabinaaRoibu explică (pentru Catrice):

Si daca depun un denunț or să ma cheme toata ziua pe la poliție să dau declarații etc? Nu stiu cum sa procedez mai exact si am nevoie de ajutor...

| Catrice a răspuns (pentru SabinaaRoibu):

Pai ce declarații sa dai?
Mă rog, dacă ai legătură cu ei, gen ești ruda, ai luat de la ei, atunci da.

| LoveSleep a răspuns:

Nu e asta aia care vrea să dea la SRI?
Nu te joci cu pasiunea omului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca tu crezi ca respectiva substanta creează probleme la volan, e un lucru serios si trebuie sa actionezi.
Bineinteles ca n-o sa se ducă politia la ei sa le spună numele si prenumele tău. Asta ar fi de tom si Jerry.
Conducerea sub influenta anumitor substanțe o sa fie luata în serios 100%.
Dar, tu știi cine sunt respectivii si dacă esti safe.
Din ce descrii, esti safe, par doar niște drogălăi. ))

| SabinaaRoibu explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru raspuns!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deindata ce la perchezitii nu se gasesc droguri nu se face nimic, iar procedura e complicata.
Politia se baga cand e vorba de trafic deci daca ala vinde atunci e grav. Dar la declaratii tot o sa fii chemata.
Cunosc caz in care traficantu a fost prins in flagrant, si in cateva saptamani, luni era acasa deja.

| SabinaaRoibu explică:

Daca este cineva cu care pot vorbi in privat mai multe amănunte despre acest subiect, si care îmi poate da mai multe raspunsuri, spre exemplu cum ar trebui sa procedez si etc, îl rog să mi spună.