Va trebui sa-l dai in judecata pentru pensia alimentara. Cererea de chemare in judecata se depune la judecatorie. Se poate cere pensia si pe perioada anterioara, dar nu mai mult de 3 ani. Daca nu te descurci este bine sa te adresezi unui avocat.
Din păcate multe fete sunt in situatia ta, sunt păcalite de barbatii care le lasa gravide, si după nasterea copilului el adica barbatul i si pune palma in fund si nu i mai pasă de copil, va trebuii sa ti l cresti singură, fara sa speri la niciun ajutor din partea lui deoarece el nu vrea sa te ajute cu nimic, si chiar daca a recunoscut copilul dar daca nu il ajută financiar e degeaba, cunosc multe cazuri in care pe tată l a durut in cot de copii lui si a vazut linistit de viața lui alaturi de altă femeie si nu a dat nicio pensie alimentară, si nu la putut obliga nimeni niciodată, nicio lege din țara asta nu i-a facut nimic, a scapat nevinovat, nu are deunde sa dea.
Nu ati fost casatoriti?
Daca nu contribuie la intretinerea copilului de bunavoie trebuie sa iei legatura cu un avocat, trebuie sa il dai in judecata si instanta va stabili prin hotarare judecatoreasca ce pensie alimentara vei primi, de obicei un sfert din venitul lui lunar.
Nu, nu am fost căsătoriți. Am avut o relație la distanta, eu am rămas însărcinată, el a plecat în străinătate unde a găsit pe altcineva, eu am născut, l-am rugat sau mai bine zis amenințat (adica ca il voi da in judecata)sa vina sa recunoasca copilul...L-a recunoscut, l-am lasat sa vedem ce are de gand, apoi usor usor s-a distanțat de copil. Mi se pare normal sa isi asume drepturile de tată, de aceea m-am hotarat la a-l da în judecată
Problema este că dacă el nu vrea să vă ajute cu nimic, așa va rămâne. Iar, a merge în tribunal, va implica, financiar, cheltuieli mari, deoarece el nu este în țară, nu lucrează în România. Iar, faptul că și-a recunoscut copilul nu îl obligă să aibă grijă de el.
Iar, acordarea prin hotărâre judecătorească, nu înseamnă că va fi obligat să o plătească. De asemenea, fiind în străinătate, vor fi cheltuieli suplimentare pentru expertize financiare a veniturilor lui de acolo. Iar, dacă nu lucrează cu acte, ci la negru, poate spune că nu are bani și totul se termină înainte de a începe.
Iar, apoi vor fi cheltuielile cu executarea dispoziției judecătorești, voită sau silită.
Gândiți-vă bine de tot, căci puteți merge la tribunal ani de zile.
Trebuie sa il dai in judecata, e normal sa plateasca pensia alimentara, sa iti asume magaru.
Eu am trecut prin asa ceva, dar invers...Deci - e foarte important sa iti iei un avocat, pentru ca sunt niste chestii pe care doar cineva de profesie le poate face, singura n-ai sa te descurci, o sa te doara capul.Va fi custodie comuna, normal, dupa legea din 2011, domiciliul la tine si niste bani pe care el e obligat sa ti-i dea lunar.El trebuie sa faca o intampinare pentru „programul de vizitare",care nu se mai cheama asa,iar apoi dupa pronuntare,esti obligata sa te consulti cu el in tot ce tine de sanatate, educatie si restul, si trebuie sa ai serviciu dupa concediu postnatal, ca altfel e nasol.Dar cred ca ai aflat deja despre toate astea, am vrut sa ma dau si eu destept...