| CalinaXandra a întrebat:

Bună! Cum se pedepsește legal sau dacă se pedepsește legal faptul ca angajatorul te anunta printr-un mesaj ca îți desface contractul de munca fără ca tu sa îți faci cerere de demisie? Apoi afli ca de fapt angajatorul tău a scris o cerere de demisie în numele tău cu toate datele personale plus ca a inventat o semnătura în locul tău? Ce pot sa fac mai departe și unde pot sa merg mai departe? Avea el vreun drept sa facă toate astea fără acordul meu? Din câte știu nu are nimeni niciun drept sa semneze niciun act în locul tău darămite sa inventeze o semnătura ca fiind a mea apoi scriind o cerere tip de mână cu subsemnata... și toate datele mele personale. Vreau ca acest om dacă se poate pe cale legala sa plătească pentru fapta lui. Eu acum detin acea decizie de încetare a contractului și am dovada cum ca nu e semnătura mea și am și cererea tip care a completat-o în numele meu, nu e scrisul meu.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere penala pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals impotriva celui care a intocmit si semnat cererea de demisie.
In procesul penal te constitui parte civila si soliciti sa-ti plateasca salariul pana la terminarea procesului, daune morale si reincadrarea in munca, daca doresti sa lucrezi in continuare la acel angajator.

| darrio2007 a răspuns:

Reclamatie la ITM. Esre fals in acte.

| Yaesmin a răspuns:

O să fii concediată.

| Cipi1212 a răspuns:

Il acuzi de fals și uz de fals.

| KovacsB a răspuns:

Dosar penal.

| ninuku a răspuns:

Daca iti desface contractul de munca nu trebuie sa iti dai demisia, aste e vrajeala ca sa te faca pe tine sa-ti dai demisia, te duci la firma si le spui ca nu-ti dai demisia si nu are ce sa faca decat sa iti desfaca contractul de munca iar asta nu il poate face oricum.
Citeste aici: https://www.advisercontexpert.ro/desfacerea-contractului-de-munca/