| Auto a întrebat:

Bună, Dacă am cumpărat o masina am făcut contract de înstrăinare dobândire cu vânzătorul, Eu am trecut masina la primarie pe mine în cele 30 zile legale dar de înmatriculat o pot numai peste câteva luni este legal? Nu va fi o problema când vreau sa o înmatriculez ca a expirat termenul de 30 de zile de pe contract? Precizez ca și talonul este înstrăinat pe mine și scrie data la care am cumpărat-o nu va fi o probleme când o înmatriculez că a " expirat" termenul de 30 zile sau cât este legal dacă talonul a fost înstrăinat? Mulțumesc și aștept răspuns

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este obligatoriu sa inmatriculezi masina pe tine in maximum 90 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare, daca nu o faci inmatricularea se suspenda si nu mai poti circula legal cu masina pe drumurile publice.

| Auto explică (pentru Ioandelasal):

Da dar și dacă trec 90 zile și nu o înmatriculez și nu mai umblu cu ea când vreau sa o înmatriculez mai pot cu același contract ( chiar dacă a " expirat" alea 90 zile și cu talonul înstrăinat in data când am cumparat-o dar au trecut cele 90 zile cum zici tu) mersi frumos și sper ca ai înțeles!

| Ioandelasal a răspuns (pentru Auto):

Da, o poti inmatricula si dupa 90 de zile de la data contractului de vanzare-cumparare, doar ca nu mai poti circula legal pe drumurile publice dupa acele 90 de zile si pana o inmatriculezi, fapta ar fi infractiune.

| Auto explică (pentru Ioandelasal):

Am înțeles ca eu sunt plecat în alta tara și vin numai în august dar masina am cumpărat o acum recent în februarie și de aia zic ca numai în august o pot inamtricula.e bine ca se poate și dacă a trecut 90 zile de la data încheierii contractului și de la data înstrăinării talonului.Mersi de raspuns

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu va fi problema, dar dupa 90 zile de cand ai cumparat nu vei mai avea dreptul sa o conduci

| Auto explică (pentru suntserios):

Am înțeles dar după cele 90 zile o mai pot înmatricula cu contractul acela (chiar dacă au trecut 90 zile de la data încheierii contractului) și pe talon scrie data când a fost înstrăinat.și acolo a trecut termenul de 90 zile sau cât este...deci o pot înmatricula dar după 90 zile nu mai pot umbla cu ea nu?

| suntserios a răspuns (pentru Auto):

O poți inmatricula când vrei. Doar că nu mai poți circula cu ea după 90 zile

| Auto explică (pentru suntserios):

Mersi frumos. Ca eu sunt plecat din România și vin numai în august și atunci o pot înmatricula dar masina am cumpărat-o acum recent în februarie... e bine ca o pot inmatricula în august chiar dacă au trecut alea 90 zile de la data încheierii contractului și a înstrăinării de pe talon