| OneMoreGirl a întrebat:

daca aveti putin timp liber explicati-mi si >mie Care-s asemanarile intre regimul democratic si cel autoritar?

3 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

Daca vrei un raspuns oficial, cauta in dictionare. Daca vrei ADEVARUL : NU ESTE NICI O DEOSEBIRE, NU A FOST SI NU VA FI NICICAND!

| antimulte a răspuns:

E interzis in regulamentul site-ului sa ceri rezolvarea temelor.

| CVane a răspuns:

Cu un simplu search pe google gasea'i raspunsul la intrebarea ta.

Regimul Democratic
este un regim politic care se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universal și suveranitatea națiunii.
De esența democrației moderne ține respectarea drepturilor omului (egalitatea în fața legii, dreptul la opinie etc.), pluripartidismul, limitarea și separația puterilor în stat.

Principiile democrației[modificare]

Autoritatea este prezentă în relațiile dintre oameni atât în viața privată, cât și în viața publică. Autoritatea înseamnă puterea legitimă a cuiva de a-și impune propria voință celorlalți. În statul democratic, autoritatea este mult diferită de exercitarea puterii într-un regim totalitar sau autoritar.
Libertatea
Responsabilitatea
Dreptatea
Proprietatea
Pluralismul politic
Separarea puterilor în stat
Reprezentativitatea.

Regimul autoritar

Autoritarismul este o formă de guvernare care implică o autoritate nelegitimă, în care normele liberale și democratice nu sunt respectate. În regimurile nedemocratice, guvernanții s-au auto-selectat sau dacă au fost aleși, nu pot fi înlăturați de la putere de către cetățeni prin alegeri libere și competitive. În totalitarism, regimurile respective fac uz de o anumită ideologie social-culturală „infailibilă", prin care încearcă să mobilizeze masele și care nu permite pluralismul politic.
Regimurile autoritare, neavând la bază o singură ideologie, își justifică legitimitatea prin diverse motive, precum patriotism sau naționalism, dezvoltare economică, „justiție socială" și necesitatea de a menține ordine.