| Njb8hx8hfwc a întrebat:

Bună, daca de exemplu o fata de 15 ani este împreună cu un major de peste 25 de ani, dar fata este de acord cu relația si barbatul la fel ce i se poate întampla daca parintii ei fac plangere?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Majorul poate fi acuzat si condamnat pentru infractiunea de act sexual cu un minor, conform Codului penal, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 220.Actul sexual cu un minor  
(1)Raportul sexual, actul sexual oral sau an.l, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau an.lă comise cu un minor cu vârsta între 14 şi 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani."

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ioandelasal):

Deci in principiu poate sa ii faca handjoburi din belsug pana la 16 ani. big grin

| Violleta2022 a răspuns:

Nu are importanta ca fata este de cacord, fiindca ea este minora si este protejata de lege, iar pana la 16 ani nu are nici un cuvant de zis, pentru ca este sub tutela parinteasca.

Intr-un caz nefericit daca fata face impotriva aprintilor ceva rau, s au fuge de acasa, parintii pot anunta Politia si barbatul ala intra in puscarie pentru 1-5 ani si se alege cu dosar penal pe viata.

legea este aici:
https://lege5.ro/......odul-penal

Nu inteleg totusi, ce cauta un copilas de 15 ani cu un barabt de 25?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Violleta2022):

Ce ai indicat este continutul infractiunii anterior modificarilor si completarilor facute acestui articol prin L.217/2020.

| Brizbriz a răspuns:

Daca nu fac sex... nimic, in rrrominica e in continuare legal testul MISOGIN SI KRETIN de virginitate, care denigreaza fetele degeaba, insa cand exista temei legal, cred ca in orice tara se poate face asa un test, deci, daca parintii se duc la politie, el poate cere testul ala, iar daca parintii nu sunt de acord, atunci e cuvantul lor impotriva cuvantului lui, iar parintii au ceva de ascuns daca nu sunt de acord

daca fac sex, parnaie, pana acum ceva ani, era legal daca minorul avea 15 ani, apoi au schimbat legea, pana in 14 ani e caz grav, dupa aia pana la 16 nu e asa de grav, dar tot e naspa

deci, sa astepte pana implineste 16 ca sa faca sex

uite ca acum vad Ioandelasal ti-a dat exact litera legii

| mi25 a răspuns:

Citesc raspunsurile date de unii useri si ma minunez.
@Ioandelasal, ti-am mai spus: citezi gresit art.220 din Codul penal. Prevederea este din vechiul cod penal. Uite ce scrie in noul Cod penal: Articolul 220
Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau a..., precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau a... comise cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Deci varsta este de 13-15 ani, nu 14-16 ani.

@ Hehehehehe123: Unde scrie de dosar penal? Unde scrie de o relatie parteneriala dupa 16 ani fara acordul parintilor? Vezi ce scrie Codul familiei, Codul civil si Legea privind tutela minorilor.

@Violleta2022: un minor se afla sub tutela perintilor sau a tuterului pana la varsta de 18 ani.

| mi25 a răspuns (pentru mi25):

Imi cer scuze, Ioandelasal are dreptate cu art. 220.

| Hehehehehe123 a răspuns:

Dosar penal, având in vedere ca tu încă nu ai 16 ani ca sa îți dai consimțământul acestui băiat, părinții tai pot face orice in privința aceasta.
Abia după 16 ani poți sa ai o relație cu cineva peste 18 ani fără sa ai probleme cu părinții.
Părerea mea este sa nu te arunci in cap cu băieți așa mari, am fost și eu acolo la 14-15 ani, iar acum regret. Mai așteaptă puțin și găsește pe cineva mai micuț?
Sper ca te am ajutat! Seara frumoasa

| arabella984 a răspuns:

Dosar penal, easy