| Feyenooord666666 a întrebat:

daca ma duc ca tot romanul peste hotare la munca, mai trebuie sa platesc aici CAS sau ceva impozit cat timp platesc acele taxe in tara respectiva?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca muncesti legal in strainatate si platesti acolo toate impozitele si contributiile nu trebuie sa platesti nimic in Romania.

| darrio2007 a răspuns:

Daca te duci sa lucrezi legal nu platesti in tara taxele.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă lucrezi LEGAL ( deci, cu Contract de muncă ) în străinătate, atunci NU trebuie să plăteşti nimic în România deoarece toate taxele ( impozite, contribuţii, etc. ) le plăteşti în ţara respectivă!

Toate cele bune!

| Feyenooord666666 explică (pentru bursuc001):

Legal lucrez, sunt asigurat, deci cum zici tu atunci nu am treaba. Daca lucrez aici platesc aici daca lucrez acolo platesc acolo.

| bursuc001 a răspuns (pentru Feyenooord666666):

DA, din moment ce ai Contract de muncă legal/oficial, atunci plăteşti toate taxele prevăzute de lege în ţara în care lucrezi!
Pe cale de consecinţă, NU este legal ca să ţi se solicite alte taxe la noi în România!

Deci, NU ai obligaţia să plăteşti şi la noi CASS, impozit pe venit, contribuţii la pensii, etc.
În schimb, trebuie să plăteşti în România impozit după locuinţe + terenuri + auto deţinute/înregistrate aici!

O seară/noapte frumoasă!

| Feyenooord666666 explică (pentru bursuc001):

Numa daca ai lucra la negru peste hotare, dar aia e o alta chestiune, va multumesc frumos pentru raspuns!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Cel m ai bine mergi la casa de asigurari de sanatate, si te vor ajuta fetele alea de acolo cu raspunsuri oficiale.

| Rhyno_Radu_1991 a răspuns:

Depinde, daca ai de gand sa stai mult peste hotare nu ar trebui sa mai platesti. Dar eu am avut o problema de sanatate si numai in tara am putut sa o rezolv. Deci a trebuit sa platesc CAS din nou. Dupa cativa ani fara sa platesc, si deodata sa dau 350 de lei nu cred ca e mult. cum crezi fa si tu