Desi in activitatea mea, anterioara pensionarii, am lucrat destul de mult cu diverse inscrieri si notari n-am mai auzit de CF blocata, ce intelegi prin asta?
Din diverse motive se poate bloca tranzactionarea (vanzare, donatie, etc) unui imobil si acest lucru se notifica in CF. Nu stiu din ce motiv multi spun CF blocat. Comoditatea poate, neintelegerea legilor...
Poate se referă la faptul că înscrierea în cartea funciară a unui teren este blocată.
Prin primăvară, un vecin de al meu se plângea de faptul că se judecă cu niște rude pentru un teren și că nu îl poate înscrie în cartea funciară până nu are o hotărâre definitivă. Cred că aici este vorba despre o situație asemănătoare.
In CF se poate inscrie interdictia de vanzare sau grevare cu sarcini, probabil se spune ca acestea sunt blocate, dar asta numai in urma unei hotarari judecatoresti, mai males in cazul ca imobilul face obiectul unui proces sau sechestru.
Probabil asa este, ar fi un termen popular, din necunoasterea termenilor juridici.
Nu este cazul de fata, imobilul este deja inscris in CF.
Nu este niciun "termen popular" , exact asa scrie in extrasul de carte funciara "cartea funciara este blocata".
Arunci inseamna ca un notar public a solicitat un extras CF pentru autentificare, probabil proprietarul vrea sa-l vanda.
anonim_4396 întreabă:
Diamante întreabă: