Perioada de pensie de invaliditate nu constituie vechime in munca.
Cei incadrati in gradul III de invaliditate pot munci si daca muncesc doar perioada lucrata constituie vechime in munca.
Nu exista pensie de handicap ci doar ajutor social si cu privire la vechimea in munca situatia este aceeasi ca la pensia de invaliditate.
Acum nu stiu care sunt legile dar in trecut nu a mers, sotul dupa 15 ani de munca a trebuit sa intre in pensie de boala si a primit o pensie infima din cauza vechimii mici -nici vorba sa-i mearga vechimea. Poate de atunci s-au schimbat legile. Pune aceasta intrebare la categoria legislatie acolo iti raspunde domnul Ioandelasal el este expert in aceste legi.
@Ioandelasal greseste in parte.
Sa fim intelesi: handicapul este handicap, iar boala este boala.
Cine este incadrat in gradul I si II de boala nu are dreptul la munca.
Cine este incadrat in gradul III de boala poate lucra in anumite conditii, iar munca depusa se considera vechime in munca pentru pensie.
Persoanele cu handicap primesc indemnizatie - deci nici pensie - cum zici, nici ajutor social - cum zice Ioandelasal. Persoanele cu handicap pot desfasura munca dupa posibilitati, iar pentru aceasta munca se constituie pensie in conditiile legii, pe care o primeste pe langa drepturile cuvenite unei persoane cu handicap.
Dar perioada cat se primeste indemnizatie de handicap nu se socoteste vechime in munca.
Concediile de odihnă, de incapacitate temporară de muncă din cauza unor accidente sau boli profesionale, precum și cele la care au dreptul părinții pentru nașterea, creșterea și îngrijirea copilului sunt luate în calcul atunci când se stabilesc drepturile de pensie, potrivit legislației în vigoare. Chiar dacă unele dintre acele perioade sunt necontributive, ele sunt asimilate în legislație ca stagii de cotizare.