| anonim067234 a întrebat:

Buna! Daca sunt începător pot lua un golf 5 2007 cu motor de 1.9 diesel? Este vreo lege legata de motor sau cai putere?

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca esti incepator fi atent in trafic si nu conduce cu viteză si ai grija sa respecti legislatia auto, lasa o naibii de masaina, pentru inceput este bună si o dacie pana inveti sa stapinesti arta condusului.

| siriusblack98 a răspuns:

Stiu ca fusese o anumita lege de anul trecut care prevedea faptul ca orice sofer incepator si/sau pana in 21 de ani nu are voie sa conduca autovehicule cu peste 100 de cai putere dar nu gasesc nimic concret pe internet daca a fost sau nu implementata. Ajunsese la senat si primise aprobarea de acolo dar mai departe nu gasesc nimic.

| wildthing a răspuns:

Eu stiam ca doar pentru categoria A exista restrictii legate de varsta sau de detinerea categoriei A2 in prealabil.
Daca ai 18 ani si ai permis categoria B, nu stiu sa existe vreo restrictie legata de autoturismele pe care ai dreptul sa le conduci...dar cine stie, poate ma insel eu si exista vreo lege noua.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti lua, nu exista nici o interdictie legala in acest sens, doar ca vei plati mai mult la asigurarea RCA, impozitul pe masina si reparatii.
Te sfatuiesc sa cumperi o masina mai mica si, daca este posibil, una noua, chiar daca ar fi ceva mai scumpa, vei cheltui mai putin apoi.

| sierra1 a răspuns:

Drum bun, alegere bună - e o mașină faină