Nu spui un element important, respectiv cu cine si de ce stai acolo.
In mod legal politia nu se implica in asemenea chestii daca stai de bunavoie si daca nu exista o hotarare judecatoreasca de inapoiere la domiciliul pe care il ai acum.
Bună.
Persoana care este adult trebuie să îți fie tutelă conform legii.
Pentru discernământ ai nevoie de expertiză medico-legală care o cere instanța de tutelă.
Ești minoră până la 18 ani, nu la 16.
Căsătoria minorului care a împlinit 16 ani și cu acordul părinților capătă capacitatea de exercițiu deplină, este o excepție.
Tu acum cu cine stai?
Pa, pa.
Ultima data ti s-a spus tot prostii. Tu nu poti sta legal la nimeni fara acordul parintilor.
Cata vreme esti minora ai o 'autoritate tutelara'! Adica cineva raspunde de tine existential.Ai dreptul sa-ti reclami autoritatea aceea, daca vii cu dovezi ca nu-si respecta indatoririle.
Politia nu-ti va face nimic daca nu exista reclamatii. Nici tie nici persoanei care te 'are in primire'. Atentie:poti ajunge si in custodia primariei, daca se dovedeste ca nu au autoritate asupra ta.E vorba de procese lungi, daca cineva reclama.Pana atunci poti ramane la Primarie, nu stiu daca-ti convine. Sau poti alege tu in ce custodie vrei sa intri, avand acel discernamant care trebuie dovedit medico-legal. Nu-ti face griji, scapa toti! Important este ca TU! Tu sa ai discernamant! La ceilalti, putin le pasa de tine, maxim de banii sau avantajele (daca exista ) din urma custodiei tale.
Asa ca reflecteaza!
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit, mai ales ca mentionezi in intrebarea ta problemele financiare.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
1 la mana, invata sa formulezi propozitii coerente. 2 la mana, nu stiu ce se intampla, eu cred ca risti sa ajungi la casa de copii (asta daca cineva te da disparuta) si plus de asta, esti minora, nu gandesti, nu o sa iti accepte nimeni niciodata cererea aia fara acordul unui parinte/tutore.
anonim_4396 întreabă: