| Andruta99 a întrebat:

Buna! Daca un politist (incadrat de 5 ani, este vorba de sotul meu) este diagnosticat cu o tulburare endocrina ( hipertiroidism cronic) ce se poate intampla?
I s-a cerut o adeverinta ca nu sufera de boli cronice sau tulburari neuropsihice.
Multumesc!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sa consulte un medic de specialitate, numai acesta poate decide daca mai este apt sau nu pentru serviciul pe care il are in politie.

Bula
| Bula a răspuns:

Mai mult ca sigur: cu hipertiroidism vronic va putea sa ramana in politie, daca restul conditiilor (fizice, psihice) sunt satisfacatoare.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

1. Hipertiroidismul, in cele mai multe cazuri si daca nu este intr-o stare avansata, se trateaza.
2. Nu este boala clasabila (daca nu este insotita de probleme cu inima) dar poate fi dat apt limitat si mutat la un birou.
Oricum, n-ar fi bine sa ascunda asta. Poate fi depistat ulterior (pe vremea mea se faceau controale anuale. Nu stiu cum este acum!) si este mai rau.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să meargă la un cabinet de madicina muncii pentru o evaluare. Acesta va decide dacă este apt sau nu pentru acea profesie și va primi o adverință. Costă ceva până în 500 lei.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai medicul stie trebuie sa mearga la medicul de familie sa ia trimitere la endocrinologie si mai departe vede ce i va spune medicul.