Constatarea amiabila inseamna ca soferul vinovat de incident recunoaste aceasta si este de acord ca reparatia sa fie facuta in baza asigurarii RCA pe care o detine. Tocmai pentru aceasta este asigurarea RCA.
Iar pentru repararea mașinii pe care o conducea vinovatul, trebuia să aibă Casco.
Asta-i treaba lui, nu priveste pe cel nevinovat. De altfel daca are CASCO aceasta tine locul si de RCA.
Nu este adevărat. Eu lucrez la Asigurări și știu foarte bine ce înseamnă fiecare. Casco nu ține loc de RCA niciodată pentru că RCA-ul este asigurarea obligatorie a mașinii care se poate face și cu decontare directă, adică un fel de Casco, dacă nu este făcută cu decontare directă, adică simplă, repară doar mașina victimei. Casco e pentru repararea mașinii vinovatului, este opțională și se face la mașinile care au până în 15 ani vechime. E ca la locuință, în care PAD (pentru dezastre naturale) este obligatorie și facultativă (incendii) e opțională. Capriș? Nu poți face Casco dacă nu ai asigurare obligatorie. Du-te și mai informează - te înainte să răspunzi.
Amiabila inseamna ca nu implicati politia doar asiguratorii. Si da, cel vinovat da asigurarea pagubitului.
Stii bine. Cel vinovat de accident ii da asigurarea celuilalt ca sa isi repare masina.
Iar masina lui il priveste cum si-o repara ( fie cu banii proprii, fie prin casco, fie prin rca cu decontare directa)
Din cate stiu eu singura solutie e sa mergeti la militie si sa va declare pe AMANDOI vinovati, altfel NUMAI cel nevinovat v-a avea masina reparata de asigurarea minima obligatorie
iar logica e SIMPLA, daca nu ar fi asa atunci TOTI AR FACE AMIABILE, si asigurarea ar plati de fiecare data, deci nimeni nu si-ar mai lua casco ca nu mai ai nevoie