Despre atmosfera de inmormantare de la RTv pot sa-ti spun ca si-au pierdut primele de manipulare cu succes. De acolo-s lacrimile. La Antene nu stiu cum este situatia.
Mai exista un aspect: orice om de marketing din cele 2 trusturi stie ca ii asteapta o perioada grea - rating in scadere. Practic s-au compromis si vor avea nevoie de extrem de multa munca sa recastige increderea oamenilor. Vor deveni prizonierii unei audiente"inchise", cei pe care au reusit sa-i spele pe creier, numai ca aceasta audienta are un anumit profil si acel profil nu este unul atractiv pentru platitorii de publicitate.
Interesant este faptul ca zonele unde cele 2 trusturi de televiziune nu au impact si rezultatele la vot au fost clare pentru TB, sunt zonele din diaspora, mai ales in tarile unde au fost relativ recent scandaluri despre manipularea prin mass media ( vezi cazul Irlandei).
Mai exista un aspect "trist" pentru finantatorii trusturilor de presa: prezenta la vot (neasteptat de mare) cred ca poate fi pusa SI pe seama exercitiilor de referednum de pana acum. Oamenii s-au prins ca un referendum chiar este acel instrument de care au nevoie, care este necesar pentru a echilibra balanta puterii si a aduce clasa politica acolo unde ii este locul: sa faca ceea ce spune populatia.
Un astfel de precedent (la referendumuri ma refer) este periculos pentru oricine are interese majore de manipulare - de genul amanarea unor datorii la stat prin legi speciale etc. Pana cum, orice initiativa depusa la parlament, 100% conform legii, a fost ingropata cu succes de parlamentari. Referendumurile declansate de un presedinte (indiferent care este el) nu pot fi faultate de parlament. O populatie constienta de puterea ei si avand la indemana mecanismele referendumului si initiativei civice este o populatie putenica si "periculoasa' pentru clasa politica. Deci alt motiv de tristete
Romania va merge inainte, cu acceasi viteza cu care a mers si in ultimii 5 ani. Din pacate nimeni nu va fi nici acum tepuit, desi s-au promis tepe in piata la inceperea mandatului precedent.
Sper sa fi avut dreptate macar cand am afirmat ca vom avea relativ repede un guvern, indiferent de numele presedintelui.
Dupa ce vin de la facultate, o sa scriu o mica poveste desprinsa dintr-o zi istorica de 6 decembrie 2009.
Exact cum ma asteptam, tot o manipulare a PSD-istilor ca sa poata tipa ca alegerile au fost fraudate. Apreciez ca macar primarul Sibiului s-a trezit putin, a recunoscut infrangerea si a spus ca se retrage din intelegerea cu PSD-PNL. miscarea asta s-ar putea sa il coste un viitor mandat ca primar, nu cred ca oamenii lui il vor mai vota pe viitor dupa ce s-a aliat cu PSD-ul.
dix întreabă: