Nu imi vine sa cred cum 99% din raspunsuri sunt pe langa subiect, e foarte clara intrebarea.
Cele doua sunt incompatibile dpdv moral, nefiind etic sa trimiti pacientul in urma unei consultatii ca medic doar la farmacia ta sau sa ii recomanzi doar medicamentele/suplimentele pe care stii ca le ai la farmacie.
Nu poate pentrucă nu are timp și logistică pentru ambele deodată,
nu din motive de apartenență strictă la o anumită categorie profesională.
Pentruca atunci este ca zicala din fotbal: el centreaza, el da cu capul gol.
Mdicul si-ar trimite pacientii sa cumpere medicamente de la farmacia lui.
De altfel medicii care au cabinete particulare procedeaza cam asa: vii maine la cabinetul meu sa facem niste analize mai complete. Mi s-a intamplat mie: trebuia sa iau 3 injectii in enunchi, injetii care le face doar medicul. M-am dus la cabinetul de ortopedie al spitalului, mi-a dat prima injectie si medicul mi-a zis ca pentru a nu sta mult la rand (se astepta si doua ore) sa merg la cabinetul lui, unde am platit cate 60 de lei pentru fiecare injectie.
Dpdv legal nu e nici o problema
dpdv practic, ar trebui sa fie doctor ziua si farmacist noaptea, iar ca doctor sa nu raspunda la urgente (fara doctor de familie, intr-un spital, etc... ceva de gen clinica privata)
Https://lege5.ro/......ge-95-2006
La Articolul 573 spune că este incompatibilitate între profesii, dar as vrea să știu de ce.
BitchInRedDress întreabă: