Asta cu medicul de familie e cusuta cu ata, ce in Rep.Moldova nu exista medici de familie?
Ei de fapt vor "buletin de Romania" asa cum in trecut doamnele se casatoreau din interes pentru buletinul de Bucuresti!
Ma bucur ca nu toti vor primi cetatenie romaneasca, noi nu avem niciun motiv de bucurie ca suntem "frati" cu rep. moldova pentru ca ei nu ne ofera nimic, ei vin la noi in tara si fac facultati gratuite, Romania este plina de stomatologi care au facut scola pe banii nostri si acum s-au "ajuns", ei au beneficii, ce beneficii au romanii care merg in rep.moldova in schimb?
Deci sa stea la ei in tara ca nu ne deranjeaza asta!
Cand beneficiile merg intr-un singur sens pe mine nu ma incanta ca ceatean platitor de taxe si impozite!
Din pacate, va trebuii sa-si caute medic in Republica Moldova si sa nasca acolo, fiindca nu are drept legal sa se intoarca in Romania, odata ce are viza expirata.
1. Nu bebelusul nu va primi cetatenie romana odata ce parintii sunt din R Moldova.
2. Nu, nu ar putea locuii in Romania fiindca au actele expirate
3. Nu primesc permis de sedere, fiindca au actele de emigrare in procesarea si pana la finalizarea lor, nu pot intra in Romania.
4. Probabil ca se vor lua in considerare anii de studii in Romania, dar asta numai srviciul de emigrare poate spune.
Situatia in care sunt ei acum este foarte instabila, fiindca au cerut cetatenie romana si nu pot primi nici un fel de viza de intrare, inainte de decizia finala pentru emigrare.
Toate NU. Vorba cuiva, nu mai incercati sa mergeti in UE pe usa di dos
Daca va era sa fiti romani, mergeati la voi acolo, luati pe sus pe aia toti, cereati revenirea teritoriului la RO, dar al dreacu nu vreti asa ceva, vreti sa fiti independenti, de parca var ajuta pe voi astia muritori de rind asta cu ceva.
Vau bagat in cap rusii si aia care va conduc numa timpenii, vau indoctrinat, acu nu stiu daca mai puteti fi slavati.Dar va treziti ca vreti in UE.
Stati acolo linga aia care vau indoctrinat, linga aia cei ascultati.
Daca ar fi fost femeie desteapta, s-ar fi casatorit cu un roman, acu poate ar fi avut cetatenie, dar i-a placut sa o frece cu un baarabean de-al ei, care cine stie peste citiva ani ce batai o sai administreze, ce betii o sa faca, aia cam asa is, bautura si scandal.
Dar daca aia ia palcut, aia are. Faci scoala in RO stai atitia ani, apoi te incurci cu un basarabean si vrei sa ramai prin UE.
Stai fata acolo, ca stai bine, oricum voi astia basarabeni sunt niste oameni ce nu-i pot intelege nimeni, sinteti gen extraterestrii nu stiu cine se poate intelege cu voi.
Cum spune careva pe aici sinteti periculosi si neseriosi, de neincredere, ati liuat toate " calitatile" de la rusi.
Mai bine sa stea acolo in Moldova, acei oameni sunt extrem de periculosi si profitori! Mai cu seama, moldovencele!
Din lege: (1) Copilul născut din părinţi cetăţeni străini sau fără cetăţenie şi care nu a împlinit vârsta de 18 ani dobândeşte cetăţenia română o dată cu părinţii săi. (2) În cazul în care numai unul dintre părinţi dobândeşte cetăţenia română, părinţii vor hotărî, de comun acord, cu privire la cetăţenia copilului.
Asadar Romania nu da cetatenie la nastere pe teritoriul sau ( din cate stiu eu ). Poat esta 3 lunii in RO, deci poate naste in RO - nu sunt convins daca gratis sau contra plata... Permisul de sedere nu se da pentru a naste, o ajuta ca a mai avit permis de sedere, dar nu prea mult. Trebuie sa caute motive legale pentru sederea in RO.
Părerea mea este că, cel mai bine, consultă un avocat ceva, care să știe legea mai bine. În funcție de situația ta, cel mai probabil, îți va da și niște sfaturi, pe lângă informații.
Am să încerc să te ajut cu niște informații la întrebările tale, mai jos. Acestea sunt informații generale și ar trebui să fie luate ca atare.
1. În general, România nu practică dreptul solului, ceea ce înseamnă că simplul fapt că un copil se naște pe teritoriul României nu îi conferă automat cetățenia română. Cetățenia română se transmite prin sânge, adică unul sau ambii părinți trebuie să fie cetățeni români. Cu toate acestea, există excepții în cazul în care copilul ar rămâne apatrid (fără cetățenie), dar acestea sunt cazuri speciale.
2. În general, cetățenii non-UE pot rămâne în România pentru o perioadă de până la 90 de zile fără un permis de ședere. Dacă prietena ta dorește să rămână mai mult de 90 de zile, ea ar trebui să solicite un permis de ședere. Există diferite tipuri de permise de ședere, inclusiv pentru motive medicale, care ar putea fi relevante în cazul ei.
3. În anumite circumstanțe, prietena ta sau soțul ei ar putea fi eligibili pentru un permis de ședere temporară. Acest lucru depinde de o serie de factori, inclusiv motivul șederii lor în România.
4. Faptul că prietena ta a deținut un permis de ședere în România timp de 7 ani ar putea fi relevant pentru cererea ei de cetățenie, dar acest lucru depinde de o serie de factori. În general, pentru a solicita cetățenia română, trebuie să fi trăit și să fi respectat legile României pentru o anumită perioadă de timp.