| Nagual a întrebat:

Bună dimineața. Vă scriu pentru o întrebare legată de transferul de proprietate a unei case în România.
Această casă a fost cumpărată de mama mea ( cetățean român ) și de fostul ei soț ( cetățean italian ) în 1999. Din câte am înțeles, în acei ani străinii nu aveau voie să achiziționeze terenuri în România, așa că în contract terenul este doar pe numele mamei mele, în timp ce casa este pe numele celor doi. Acum fostul soț al mamei mele a fost de acord să iasă din contract astfel încât casa să fie numai a mamei mele, sau a mea, în schimbul unei plăți.

Vă întreb care este cea mai bună cale de urmat? Donație de la el către mama mea? Vânzarea amândurora către mine? Vânzarea de către el la mama mea?

Vă mulțumesc anticipat și îmi cer scuze dacă sunt greșeli de ortografie.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-ai spus in intrebare ca italianul s-a recasatorit.
Da, donatia pentru partea de casa a italianului poate fi atacata de actuala sotie, daca el moare inaintea ei.
In acest caz poti cumpara partea italianului si mama ta sa-ti faca donatie sau sa faceti un contract de intretinere.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cea mai ieftina este donatia, poate fi in 2 moduri, in functie de cine va fi proprietar integral, respectiv mama ta sau tu.
Daca va fi mama ta italianul ii poate dona partea lui.
Daca vei tu ambii trebuie sa-ti doneze tie, fiecare partea lui din casa, mama ta si terenul aferent.

| Nagual explică (pentru Ioandelasal):

Unii spun că poate fi atacata. De exemplu de noua sa soție după moartea lui.

| Nagual explică (pentru Ioandelasal):

Ok multumesc frumos.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Nagual):

N-ai spus in intrebare ca italianul s-a recasatorit.
Da, donatia pentru partea de casa a italianului poate fi atacata de actuala sotie, daca el moare inaintea ei.
In acest caz poti cumpara partea italianului si mama ta sa-ti faca donatie sau sa faceti un contract de intretinere.