| Irinel_Adrian_1991 a întrebat:

Bună dimineața, vin și eu cu câteva întrebări pentru persoanele cu cunoștințe în domeniul succesiunilor.
Soțul mătușii mele a decedat de o lună, aceștia dețineau împreună un apartament cu doua camere, și două mașini. Care sunt etapele de urmat, la notariat nu s-a ajuns la o înțelegere, între mătușa mea și cei doi băieți ai unchiului meu din prima căsătorie? Le-am propus ca să-i despagubim pentru a rămâne mătușa mea proprietară pe tot apartamentul, însă unul dintre ei a refuzat, pe motiv că vrea să știe ce a făcut tatăl lui cu o sumă câștigată de dumnealui intr-un procese cu statul, ac asta suma nu a fost găsită în domicilui acestuia, nici nu cred că există pe undeva prin bănci, dacă notarul nu poate să ne facă să ajungem la o concluzie, cum pot să-i acționez in instanța? Eu vreau sa iau un credit pentru despagubirea dumnealor, mătușa mea dorind să-mi lase mie partea ei, vă rog să mă ajutați cu aceste informații, as vrea să mă prezint eu in instanța, din ce am înțeles onorariile avocaților sunt destul de mari.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunuri.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca mostenitorii (in cazul expus matusa ta si cei doi fii ai decedatului) nu se inteleg atunci notarul, care a deschis procedura succesorala, va da o incheiere de trimitere in instanta si aceasta va hotari asupra bunurilor succesiunii si cotelor ce revin fiecarui mostenitor.
Este cea mai proasta solutie, se cheltuie multi bani pe taxa judiciara de timbru, onorarii avocatiale, eventual expertiza, procesul poate tine si peste 1 an si, pana la urma, solutia va fi aceeasi pe care ar fi dat-o notarul.

Răspuns Apreciat de Editori
| Violleta2022 a răspuns:

Nu te sfatuiesc sa te bagi in nici un credit pana nu se termina complet actele de mostenire si succesiune, ca poti sa ramai si fara casa si cu banii dati.
Sfatul meu este sa nu dai bani nici matusii tale, pentru ca oricand se poate ataca decizia succesorala si risti ca ea sa piarda casa sau sa fie nevoita sa o vanda, ca sa le dea partea baietilor.
se pare ca se va ajunge la proces, daca baietii scormonesc sume de bani pe care defunctul le-o fi cheltuit cu ani in urma, sau cine stie, poate sunt pe numele matusii si nu stie nimeni.
In orice caz, te sfatuiesc a stai deoparte cand sunt asemenea situatii, pentru ca ai sanse f mari sa pierzii banii pe care nici macar nu-i ai, adica acel credit bancar.

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat